(advertentie)
<a href='/doen/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/doen/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/doen/attractie-en-vakantiepark-slagharen/detail.aspx?id=17233&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Slagharen, € 23,90</div><div class='nivo-caption-inner'>Attractiepark Slagharen 50% korting</div><div class='description'>Ontdek het Wilde Westen van Nederland in Slagharen. Beleef als cowboy of indiaan een geweldig avontuur in meer dan 30 spannende attracties en verbluffende shows!</div></a> <a href='/doen/sauna-swoll/detail.aspx?id=929521&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Zwolle, € 29,50</div><div class='nivo-caption-inner'>Voordelig naar Sauna Swoll</div><div class='description'>Een bezoek aan Sauna Swoll is een aangename en ontspannende ontsnapping; een heerlijk relaxmoment. Koop nu kaarten met korting via OverUIT!</div></a>
Pak de fiets in het grensgebied
(advertentie)

Pak de fiets in het grensgebied

0,0 (0 beoordelingen)

In het Nederlands-Duitse grensgebied is veel te zien en te beleven. Het afwisselende landschap biedt een breed dooraderd fietspadennetwerk, historische stadjes, schitterende routes langs meanderende riviertjes en een uitgebreid recreatief en cultureel aanbod!
Dit is ontspanning pur sang!

Fraaie fietsroutes
De grensregio pakt royaal uit met prachtige vergezichten, beeldige stadjes, kunst en cultuur. Op de fiets ervaart u pas echt de schoonheid van het landschap. Onlangs zijn er twee grensoverschrijdende toeristische kaarten (nr. 21 en 22) in de bekende reeks van de Falk-kaarten uitgebracht, met elk 13 fiets- en wandelroutes.

Op twee van onze mooiste routes spelen rivieren en cultuur de hoofdrol:
Rivierenroute
Het landschap heeft zich al eeuwenlang gevoegd naar de loop van de rivieren Aa, Berkel, Slinge en IJssel. Dijken bieden een prachtig uitzicht over de weiden, wielen, vennen  en watervogels in de uiterwaarden. De 4 fietsroutes voeren langs molens en kastelen, voorname buitenplaatsen en spannende musea en variëren van 65 tot 170 km. Via overstappunten kunnen zij aan elkaar geregen worden tot lange rondritten.

Kunstwegen/Vechtdalroute en raumsichten
Het schilderachtige Nordhorn in Grafschaft Bentheim en de Overijsselse Hanzestad Zwolle worden door water met elkaar verbonden. Het stroomgebied van de Vecht vormt een prachtig decor voor de 223 kilometer lange Vechtdalroute. Parallel aan de Vechtdalroute loopt de schitterende fietskunstroute 'kunstwegen' met een lengte van 132 kilometer. Geniet van het rivierengebied met een openluchtexpositie van ruim 60 hedendaagse kunstobjecten op strategische plekken in het landschap en maak kennis met de cultuur en natuurhistorie van de streek. In mei 2012 is de kunstroute verder verlengd tot Bad Bentheim en Schüttorf. Dit laatste traject met kunstwerken van internationale kunstenaars heeft de naam 'raumsichten' meegekregen.

Handig gratis label bestellen
De diverse grensoverschrijdende fietsroutes over verkeersluwe wegen en fietspaden, kunnen aan de Nederlandse kant van de grens eenvoudig via het genummerde fietsknopennetwerk worden gevolgd of zelf samengesteld. Nieuw is het handige knooppuntenlabel. U vult thuis de nummers in, bevestigt het label aan het stuur en volgt dan gewoon de nummers! Vanaf juli 2012 te bestellen op www.grensbelevenis.nl. Ook zijn de fietskaarten verkrijgbaar bij de VVV's in de grensregio.

:

waar: VVV Achterhoek, Winterswijk

type: Fietsroutes

telefoon: 0543-5123020543-512302

openingstijden:
ma09:00-18:00
di09:00-18:00
wo09:00-18:00
do09:00-18:00
vr09:00-18:00
za09:00-18:00
zo09:00-18:00