(advertentie)
<a href='/doen/overuit-stopt/detail.aspx?id=1891965&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT stopt!</div><div class='description'></div></a>
Het Rutbeek
(advertentie)

Het Rutbeek

0,0 (0 beoordelingen)

Het Rutbeek is speciaal voor de recreatie uitgegraven. Je vindt er bospercelen met aangelegde hoogteverschillen waardoor een mooi landschap is ontstaan.

Bos
In de bossen komen verschillende boomsoorten voor zoals Grove den, Eik, Japanse lariks, Amerikaanse eik, Beuk, Berk en enkele andere in mindere mate voorkomende soorten. Verder zijn nog een aantal kleine heidevelden aanwezig.

Planten
Recreatiepark Het Rutbeek heeft een rijke variatie aan planten. Enkele bijzondere plantensoorten, die verspreid in Het Rutbeek voorkomen, zijn diverse orchideen. Deze planten staan op de Rode lijst van plantensoorten.

Dieren
Ook het grote aantal dieren dat je hier zo dicht bij de grote stad kunt tegen komen is bijzonder. Naast de normale dieren als konijnen, fazanten, hazen en reeën komen ook de bijzondere soorten als de eekhoorn en de nodige vleermuizen voor. Ook de nodige vogels zoals de meest voorkomende als merel, lijster, ekster vlaamse gaai en diverse meessoorten en allerlei watervogels, komen hier ook bijzondere soorten zoals de winterkoninkje, boompieper, boomklever, wielewaal, rietgors etc voor, die zelfs vaak als broedpaar worden waargenomen.

Foto:Flickr/Esther Verlinden

website: bekijk de website

waar: Recreatiepark Het Rutbeek, Enschede

prijs: Gratis

type: Recreatieplassen

openingstijden:
ma09:00-18:00
di09:00-18:00
wo09:00-18:00
do09:00-18:00
vr09:00-18:00
za09:00-18:00
zo09:00-18:00