(advertentie)
WO2 café: Wierden
(advertentie)

WO2 café: Wierden

0,0 (0 beoordelingen)

Op woensdag 17 april 2019 is het WO2 Café bij bibliotheek Wierden. Bezoekers zijn van harte uitgenodigd tussen 12.00 tot 14.00 uur om onder het genot van een broodje hun verhaal te vertellen of objecten te laten zien die met de Tweede Wereldoorlog te maken hebben.

75 jaar vrijheid
In april 2020 is het 75 jaar geleden dat  Overijssel is bevrijd van de Duitse bezetter. Een bijzonder lustrum waaraan in Overijssel veel aandacht geschonken zal worden. In aanloop naar 2020 zoeken RTV Oost en het Historisch Centrum Overijssel (HCO) naar verhalen en materialen over de Tweede Wereldoorlog in Overijssel. 

WO2 café
Het WO2 Café is de start van het lustrumprogramma 75 Jaar Vrijheid Overijssel. Tijdens een tour in april langs vijftien Overijsselse bibliotheken is iedereen die een oorlogsverhaal te vertellen heeft van harte uitgenodigd om langs te komen. Ook foto’s, voorwerpen en documenten over de oorlog en bevrijding kunnen meegenomen worden tijdens deze lunchbijeenkomsten in het WO2 Café. Op elke locatie zullen deskundigen helpen de verhalen en objecten te duiden. Ook zullen historische verenigingen bijzondere collectiestukken meenemen. Een selectie van de verhalen wordt openbaar gemaakt via diverse kanalen waaronder het cultuurhistorische platform MijnStadMijnDorp. RTV Oost maakt een registratie van deze WO2 Café-tour. De meest bijzondere verhalen krijgen een mooie plek tijdens de bevrijdingstour in 2020.

Foto:Overijsselviertvrijheid.nl

website: bekijk de website

waar: Bibliotheek Wierden, Wierden

datum: 16 apr 2019

aanvang: 12:00 uur

einde: 14:00 uur

prijs: Gratis

type: Overig