(advertentie)
<a href='/alles/overuit-verder-in-overijssel/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT Gelderland</div><div class='description'></div></a> <a href='/alles/overuit-verder-in-overijssel/detail.aspx?id=1581300&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT Noord-Brabant</div><div class='description'></div></a> <a href='/dagje-uit/indoor-farmstock/detail.aspx?id=1203536&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Zwolle, vr 26 jan, € 17,50</div><div class='nivo-caption-inner'>Indoor Farmstock</div><div class='description'>Vrijdag 26 januari komen teams uit de Sport- en Supersportklasses in actie tijdens Indoor Farmstock in de IJsselhallen in Zwolle.
</div></a> <a href='/alles/nationaal-theaterweekend-2018/detail.aspx?id=1666718&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Nationaal Theaterweekend 2018</div><div class='description'></div></a>
Slow Food Film Festival
(advertentie)

Slow Food Film Festival

0,0 (0 beoordelingen)

Van vrijdag 21 t/m zondag 23 april 2017 wordt voor de 6e keer het Slow Food Film Festival Deventer gehouden met films, documentaires en eerlijk eten.

Het Slow Food Film Festival Deventer beleeft dit jaar haar zesde editie. Net als het succesvolle vijfde festival wordt dit jaar weer gekozen voor drie dagen en verschillende locaties. Er worden in totaal acht documentaires, een speelfilm en een aantal korte filmpjes vertoond. Met tussendoor genieten van lekker, puur en eerlijk eten.

In de afgelopen jaren was het filmfestival een samenwerkingsverband tussen Slow Food IJsselvallei en filmhuis De Keizer. Ook Youth Food Movement Deventer en Mr. Hapje, alsmede Davo Bieren hebben hun medewerking aan het festival toegezegd. Dat levert een mooi driedaags programma op met een aantal smakelijke films en natuurlijk lekker eten.

Onder de films op de zondag – het hart van het festival – Theater of Life, over de kok/eigenaar van het beste restaurant ter wereld die een gaarkeuken begint, en de smakelijke speelfilm Burnt. Andere films die te zien zijn: The Islands and the Whales (verdwijnende walviscultuur op Faeröer), Bugs (insecten als voeding), Priorat (de wederopstanding van een perfect wijngebied) en Spinning Plates (eten als verbindende factor). De documentaires worden steeds voorafgegaan of afgesloten met een spreker, bekend met het thema van de film.

De lunch tijdens de zondag wordt verzorgd in en door Restaurant Bouwkunde. Chef Pieter van de Pavoordt, sous chef Nickey Vlierhuis en het keukenteam werken zoveel mogelijk met duurzaam en en biologische ingrediënten. Voor deze lunch wordt vooral gebruik gemaakt van producten uit de regio. Er worden zowel warme als koude gerechten geserveerd.

De vrijdag is gereserveerd voor een tweetal bierdocumentaires, met aansluitend een proeverij bij DAVO Bieren Stadsbrouwerij & Proeflokaal. De eerste documentaire It All Starts With Beer gaat over een aantal Nederlandse brouwers die op zoek gaan naar hét walhalla van de bierrevolutie: Portland (USA). Daarna volgt de korte documentaire The Craft of Beer: A Hopumentary, over een aantal Amerikaanse meesterbrouwers.

Aansluitend wordt er in twee sessies bier geproefd bij DAVO Bieren: met drie bieren van deze stadsbrouwerij en een bier van Oedipus Brewing uit Amsterdam, de initiatiefnemer van de reis naar Portland. Uiteraard steeds voorzien van een deskundig verhaal door de brouwers. Lisa de Koning Evenementen & Catering zorgt voor bijpassende hapjes.

Op zaterdag wordt er door Mr. (Mister) Hapje een mini-food-festival georganiseerd. Mr. Hapje is een jong festivalcateringbedrijf, die het Slow Food/YFM-gedachtegoed hoog in het vaandel heeft staan. Mr. Hapje neemt je mee in de wereld van vergeten delen van het rund en varken en vergeten groentes. ’s Middags worden er verschillende kleine gerechten bereid, waarvan uiteraard geproefd kan worden. Er zijn een aantal korte foodfilms te zien in het Kunstenlab (gratis toegankelijk) en er zijn workshops en demo's. 's Avonds verzorgt Mr. Hapje net als vorig jaar een van kop tot kont driegangendiner en er wordt afgesloten met een film.

Het zesde Slow Food Film Festival Deventer is ook dit jaar aantrekkelijk divers en biedt voor iedereen die interesse heeft in voedsel stof tot nadenken. Maar in de eerste plaats is het filmfestival een evenement waar genieten voorop staat.

Kosten
Bierproeverij en film vrijdag: € 19,50

Passe-partout zaterdag incl. workshops/demo’sdiner/film: € 47,50
Avondprogramma vrijdag (diner + film): € 39,50
Workshops/demo’s vrijdag los: € 7,50

Enkele film zondag incl. een hapje: € 10,50
Passe-partout zondag (drie films + lunch + hapjes): € 52,50

Kaarten en passe-partouts zijn verkrijgbaar via de website en aan de kassa van filmhuis De Keizer

waar: Filmhuis de Keizer, Deventer

prijs: € 19,50 (Vanaf)

type: Film, Meivakantie

telefoon: 0570-6005150570-600515

openingstijden:
magesloten
digesloten
wogesloten
dogesloten
vr20:00-23:00
za19:30-23:00
zo10:00-20:00