(advertentie)
<a href='/alles/overuit-verder-in-overijssel/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT Gelderland</div><div class='description'></div></a> <a href='/alles/overuit-verder-in-overijssel/detail.aspx?id=1581300&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT Noord-Brabant</div><div class='description'></div></a> <a href='/dagje-uit/nostalgische-oogstdag/detail.aspx?id=1606086&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Ootmarsum, di 24 jul, gratis</div><div class='nivo-caption-inner'>Nostalgische Oogstdag Ootmarsum</div><div class='description'>Op dinsdag 24 juli halen de pachters de oogst op traditionele wijze binnen met oude werktuigen en paard en wagen.</div></a> <a href='/museum/expositie-het-brein-lwl-museum-munster/detail.aspx?id=1732225&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Münster, € 6,50</div><div class='nivo-caption-inner'>Expositie: Het brein in LWL museum</div><div class='description'>Neem een kijkje in je hoofd! Ontdek wat daar gebeurt, hoe zich een persoonlijkheid vormt, gevoelens ontstaan of plannen worden gesmeed.</div></a>
Lezing: Rome, alle wegen leiden naar Rome
(advertentie)

Lezing: Rome, alle wegen leiden naar Rome

0,0 (0 beoordelingen)

Kom dinsdag 16 januari 2018 naar de lezing van Frederike Upmeijer over 'Rome, alle wegen leiden naar Rome’ in de Marke te Wierden.

Rome 
Rome, alle wegen leiden naar Rome. Of was het andersom? De Romeinen die vanuit hun Caput Mundi, hoofdstad van het Romeinse rijk, alle wegen naar de verre uithoeken van dat rijk , aanlegden? In de middeleeuwen werden diezelfde wegen bewandeld door de pelgrims op, weg naar het graf van Petrus, in de St.Pieter . Alle eeuwen geschiedenis die er daarna overheen werden gelegd, gebouwd en gedecoreerd, zijn hoogtepunten uit de kunstgeschiedenis, met grote namen van kunstenaars als Michelangelo, Caravaggio en Bernini. In de huidige stad loop je letterlijk en figuurlijk over deze eeuwen van bebouwing en verfraaiing. Frederike Upmeijer neemt u aan de hand mee in deze geweldige en eeuwenoude stad.

Ooit stond Frederike Upmeijer als 15-jarig meisje voor een schilderij van Henri Rousseau le Douanier, in het Musée Jeu de Paumes, nu collectie Musée d’Orsay. Haar ouders liepen verder naar de werken van de beroemde Impressionisten, maar zij bleef staan. Het was haar bekeringsmoment.  Vanaf dat ogenblik wist ze: “Ik ga kunstgeschiedenis studeren en aan geïnteresseerden vertellen over de schoonheid van kunst en cultuur”.

Frederike ging kunstgeschiedenis in Groningen studeren en ontwikkelde een passie voor Italië.
Vanaf 1990 vertelt Frederike over kunst in lezingen, cursussen en tijdens vele kunstreizen; met veel enthousiasme want vertellen over kunst vindt ze het mooiste wat er is.

Datum: 16 januari 2018/ aanvang 20.00 uur/kosten € 7,50 incl. koffie.
Voorverkoopadressen: Boekhandel Reterink en Primera Enter. Ook kaartverkoop aan de zaal of via de mail: kunstlezing@cultureleraadwierden.nl
Locatie: De Marke, Vossenbeldsstraat 1, Wierden

foto: Culturele Raad Wierden

waar: De Marke Wierden, Wierden

datum: 16 jan 2018

aanvang: 20:00 uur

prijs: € 7,50 (p.p.)

type: Lezingen

telefoon: 0546 571495 0546 571495