(advertentie)
<a href='/alles/overuit-verder-in-overijssel/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT Gelderland</div><div class='description'></div></a> <a href='/alles/overuit-verder-in-overijssel/detail.aspx?id=1581300&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT Noord-Brabant</div><div class='description'></div></a> <a href='/dagje-uit/nostalgische-oogstdag/detail.aspx?id=1606086&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Ootmarsum, di 24 jul, gratis</div><div class='nivo-caption-inner'>Nostalgische Oogstdag Ootmarsum</div><div class='description'>Op dinsdag 24 juli halen de pachters de oogst op traditionele wijze binnen met oude werktuigen en paard en wagen.</div></a> <a href='/museum/expositie-het-brein-lwl-museum-munster/detail.aspx?id=1732225&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Münster, € 6,50</div><div class='nivo-caption-inner'>Expositie: Het brein in LWL museum</div><div class='description'>Neem een kijkje in je hoofd! Ontdek wat daar gebeurt, hoe zich een persoonlijkheid vormt, gevoelens ontstaan of plannen worden gesmeed.</div></a>
Lezing: Die Luyden van ’t Hooge Veene
(advertentie)

Lezing: Die Luyden van ’t Hooge Veene

0,0 (0 beoordelingen)

Die Luyden van ’t Hooge Veene vertellen je woensdag 17 januari 2018 alles over het leven in de veenkolonie Hoogeveen in de periode rond 1650-1700.  

'Die Luyden van ’t Hooge Veene' is een levende geschiedenisgroep die vanuit de Historische Vereniging Hoogeveen vooral het leven in de periode 1650-1700 in de veenkolonie Hoogeveen bestudeert en dat etaleert. De leden van het ‘geselscap’ houden zich bezig met allerlei aspecten van het dagelijkse leven, zoals kleding, eten en drinken, de gebruiken, het wonen, de wetgeving en het ‘vermaeck’.

Als levende geschiedenisgroep probeert men het verleden zo getrouw mogelijk tot leven te wekken. Dat betekent dat kleding en accessoires zo nauwkeurig mogelijk verzorgd worden. Er wordt dan ook uitgebreid studie gemaakt van de kleding in genoemde periodes en men maakt gebruik van natuurgetrouwe (replica's) voorwerpen. 

Het thema voor deze avond is ‘Eten en Drinken’. Vanuit verschillende personages wordt verteld over het eten en drinken, de producten, de productie, de handel en de bereiding. Over bier, specerijen, boekweit, babyvoeding, molenaars, boeren en de markt, enz.

Datum: woensdag 17 januari 2018
Locatie: Sluuspoort, Zwartsluis
Aanvang: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Entree: leden gratis, niet-leden € 5,-

Bron: Beleef Zwartsluis
Foto: OverUIT

waar: Sluuspoort, Zwartsluis

datum: 17 jan 2018

aanvang: 20:00 uur

prijs: € 5,00

type: Lezingen