(advertentie)
<div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT Gelderland</div><div class='description'></div> <div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT Noord-Brabant</div><div class='description'></div> <div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Stadsfestival Zwolle | Win vrijkaarten!</div><div class='description'></div> <div class='nivo-caption-price'>Giethoorn, vr 18 aug, gratis</div><div class='nivo-caption-inner'>Drijf-In Bluesfestival Giethoorn</div><div class='description'>Vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 augustus is Giethoorn het toneel van het Drijf-in Blues Festival met veel internationale bands.</div> <div class='nivo-caption-price'>Zwolle</div><div class='nivo-caption-inner'>Zomerkermis in Zwolle</div><div class='description'>Kom van 11 t/m 20 augustus zwieren en zwaaien op de kermis in de binnenstad van Zwolle. Tien dagen vol gezelligheid en amusement.</div> <div class='nivo-caption-price'>Deventer, za 19 aug, gratis</div><div class='nivo-caption-inner'>Zomerbrocante aan de IJssel</div><div class='description'>Zaterdag 19 augustus is het weer tijd voor Zomerbrocante aan de IJssel in Deventer vol antiek, nostalgisch speelgoed en vintage design.</div> <div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Het Verzet Kraakt!</div><div class='description'></div>
Documentaire Tom Tieman: De laatste boer van Euvelgunne
(advertentie)

Documentaire Tom Tieman: De laatste boer van Euvelgunne

0,0 (0 beoordelingen)

Op vrijdagavond 21 april 2017 kun je in het Kulturhus Borne de documentaire van Tom Tieman bezoeken 'De laatste boer van Euvelgunne'.

Melancholisch portret van de eigenwijze Groninger boer Thies Dijkhuis. Tussen het razende verkeer en de bedrijven in Euvelgunne aan de rand van de stad Groningen houdt hij nog elf koeien op zijn kleine stukje land. Dijkhuis had, net als veel andere boeren, weg kunnen gaan, maar hij besloot om samen met zijn broer Teun de strijd aan te gaan met de oprukkende stad. Hij wil zijn land, dat aan de boorden van de historische rivier De Hunze ligt, in de oorspronkelijke staat behouden.

De laatste boer van Euvelgunne is een sober portret van een boer die ondanks de verdrukking van de stad heeft voortgezet wat hij als zijn familieplicht zag. Een documentaire (Nederlands ondertiteld) die gaat over vasthouden aan je idealen, overtuigingen en levenswijze in tijden waarin technologie en industrie onherroepelijk oprukken en de dienst lijken uit te maken.

waar: Kulturhus Borne, Borne

datum: 21 apr 2017

aanvang: 20:00 uur

prijs: € 4,00 (p.p.)

type: Film

telefoon: 074-2657200074-2657200