(advertentie)
<div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT Gelderland</div><div class='description'></div> <div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT Noord-Brabant</div><div class='description'></div> <div class='nivo-caption-price'>Zwolle, di 9 mei, € 31,50</div><div class='nivo-caption-inner'>Ciske de Rat - de musical in Zwolle</div><div class='description'>De Nederlandse hitmusical Ciske de Rat staat nog één keer met de eerste Ciske op het podium. Dit seizoen neemt Danny de Munk afscheid van Ciske de Rat, de rol van zijn leven.</div> <div class='nivo-caption-price'>Enschede, zo 30 apr, € 3,00</div><div class='nivo-caption-inner'>Lentewandeling door Hof Espelo</div><div class='description'>Zin in een extra lange wandeling? Trek dan zondag 30 april de wandelschoenen aan en ga samen met de natuurgidsen op stap.</div> <div class='nivo-caption-price'>Hengelo Ov., zo 30 apr, € 23,00</div><div class='nivo-caption-inner'>Joan Osborne in Metropool</div><div class='description'>Joan Osborne met supportact: Lea Kliphuis nu bij Metropool Hengelo. </div> <div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Win vrijkaarten</div><div class='description'></div>
Documentaire Tom Tieman: De laatste boer van Euvelgunne
(advertentie)

Documentaire Tom Tieman: De laatste boer van Euvelgunne

0,0 (0 beoordelingen)

Op vrijdagavond 21 april 2017 kun je in het Kulturhus Borne de documentaire van Tom Tieman bezoeken 'De laatste boer van Euvelgunne'.

Melancholisch portret van de eigenwijze Groninger boer Thies Dijkhuis. Tussen het razende verkeer en de bedrijven in Euvelgunne aan de rand van de stad Groningen houdt hij nog elf koeien op zijn kleine stukje land. Dijkhuis had, net als veel andere boeren, weg kunnen gaan, maar hij besloot om samen met zijn broer Teun de strijd aan te gaan met de oprukkende stad. Hij wil zijn land, dat aan de boorden van de historische rivier De Hunze ligt, in de oorspronkelijke staat behouden.

De laatste boer van Euvelgunne is een sober portret van een boer die ondanks de verdrukking van de stad heeft voortgezet wat hij als zijn familieplicht zag. Een documentaire (Nederlands ondertiteld) die gaat over vasthouden aan je idealen, overtuigingen en levenswijze in tijden waarin technologie en industrie onherroepelijk oprukken en de dienst lijken uit te maken.

waar: Kulturhus Borne, Borne

datum: 21 apr 2017

aanvang: 20:00 uur

prijs: € 4,00 (p.p.)

type: Film

telefoon: 074-2657200074-2657200