(advertentie)
<div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT Gelderland</div><div class='description'></div> <div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT Noord-Brabant</div><div class='description'></div> <div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Doe mee aan 'Winter in Overijssel'</div><div class='description'></div> <div class='nivo-caption-price'>Steenwijk, di 24 okt, € 17,50</div><div class='nivo-caption-inner'>Hans & Grietje de Musical in Steenwijk</div><div class='description'>Kom dinsdag 24 oktober, in de herfstvakantie, naar de Meenthe in Steenwijk voor de gezellige familiemusical Hans en Grietje. </div> <div class='nivo-caption-price'>Zwolle, € 9,99</div><div class='nivo-caption-inner'>Haunted House Zwolle</div><div class='description'>De voormalige stadsgevangenis de Sassenpoort in Zwolle is van 26 t/m 29 oktober, in de herfstvakantie, omgetoverd tot een professioneel Haunted House.</div> <div class='nivo-caption-price'>Hengelo, do 26 okt, € 7,50</div><div class='nivo-caption-inner'>Sleepstorm in Metropool</div><div class='description'>Melancholische electro-rock-pop is de naam van hun eclectische muziekstroming. Op 26 oktober in Metropool.</div>
Documentaire Tom Tieman: De laatste boer van Euvelgunne
(advertentie)

Documentaire Tom Tieman: De laatste boer van Euvelgunne

0,0 (0 beoordelingen)

Op vrijdagavond 21 april 2017 kun je in het Kulturhus Borne de documentaire van Tom Tieman bezoeken 'De laatste boer van Euvelgunne'.

Melancholisch portret van de eigenwijze Groninger boer Thies Dijkhuis. Tussen het razende verkeer en de bedrijven in Euvelgunne aan de rand van de stad Groningen houdt hij nog elf koeien op zijn kleine stukje land. Dijkhuis had, net als veel andere boeren, weg kunnen gaan, maar hij besloot om samen met zijn broer Teun de strijd aan te gaan met de oprukkende stad. Hij wil zijn land, dat aan de boorden van de historische rivier De Hunze ligt, in de oorspronkelijke staat behouden.

De laatste boer van Euvelgunne is een sober portret van een boer die ondanks de verdrukking van de stad heeft voortgezet wat hij als zijn familieplicht zag. Een documentaire (Nederlands ondertiteld) die gaat over vasthouden aan je idealen, overtuigingen en levenswijze in tijden waarin technologie en industrie onherroepelijk oprukken en de dienst lijken uit te maken.

waar: Kulturhus Borne, Borne

datum: 21 apr 2017

aanvang: 20:00 uur

prijs: € 4,00 (p.p.)

type: Film

telefoon: 074-2657200074-2657200