(advertentie)
<a href='/alles/overuit-stopt/detail.aspx?id=1891965&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT stopt!</div><div class='description'></div></a>
Cursus: Vrouwelijke kunstenaars
(advertentie)

Cursus: Vrouwelijke kunstenaars

0,0 (0 beoordelingen)

Vanaf donderdag 10 oktober 2019 gaat in de Bibliotheek Enschede de Cursus ‘Vrouwelijke kunstenaars,’ van start, over de ontwikkeling van de professionele vrouwelijke kunstenaar vanaf de Middeleeuwen tot nu. De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten waarvan de laatste les bestaat uit een rondleiding, mogelijk in het Rijksmuseum Twenthe. De cursus wordt georganiseerd door Parels uit de Kunst in samenwerking met de Bibliotheek Enschede.

Over de cursus
Is het jou wel eens opgevallen dat de grote namen in de kunstgeschiedenis overwegend die van mannen zijn? Rembrandt, da Vinci, Picasso, Rodin, Pollock, de Kooning, om er maar een paar te noemen. Zij werden vaak als genie, vernieuwer of op zijn minst trendsetter gezien in een bepaalde periode. Maar waar zijn de vrouwen in deze door mannen gedomineerde kunstwereld? Vaak wordt vergeten dat achter deze iconen een vrouw kon schuilen die zelf ook zeer bekwaam was als kunstenaar. Tot elke belangrijke kunststroming in de kunstgeschiedenis behoorden immers ook vrouwen. Hoe kan het dat we vaak zo weinig over hen weten, en dat het de meesten niet gelukt is om de erkenning te krijgen die ze wel verdienden? En waarin verschilt “vrouwenkunst” van “mannenkunst” en de volgende vraag is natuurlijk: Hoe staan we er nu voor?

Parels uit de Kunst
Kunsthistorica Miranda Nieuwenhuis verzorgt met haar bedrijf ‘Parels uit de Kunst’ lezingen en cursussen in de regio. Ook geeft ze rondleidingen in het Rijksmuseum Twenthe in Enschede.

Data:10 oktober 2019
Datum rondleiding:In overleg met de cursisten
Tijden: 19.00 – 21.30 uur
Docent:Miranda Nieuwenhuis.
Aanmelden:info@bibliotheekenschede.nl of  telefonisch via 053-4804804

Kosten:€ 85,- voor museumkaarthouders/ € 95,- zonder museumkaart.  

Foto:Pixabay.com/  JL G 

 

website: bekijk de website

waar: Bibliotheek Enschede, Enschede

datum: 10 okt 2019

aanvang: 19:00 uur

einde: 21:30 uur

prijs: € 85,00 (p.p)

extra prijsinformatie: Kosten:€ 85,- voor museumkaarthouders/ € 95,- zonder museumkaart.

type: Overig

telefoon: 053-4804804053-4804804