(advertentie)
<a href='/dagje-uit/overuit-stopt/detail.aspx?id=1891965&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT stopt!</div><div class='description'></div></a>
Zunnewende Festival
(advertentie)

Zunnewende Festival

0,0 (0 beoordelingen)

Begin je zomer goed op het Zunnewende Festival, waar streekcultuur en streektalen elkaar ontmoeten tijdens de zunnewende, de langste dag van het jaar, vrijdag 21 juni 2019.

Magische locatie:
Landgoed Schuilenburg Hellendoorn, gelegen op het kruispunt van historische handelsroutes over land en over het water van de Regge, wordt omgetoverd tot een prachtig festivalterrein met intieme speelplekken, knusse zitjes, een Pruuverieje waar je heerlijke (streek)gerecht kunt proeven, optredens, kunst en cultuur, muziek en vertellingen……..

Kom genieten vanaf 16.00 uur!

Familiedag:
Speciale aandacht is er ’s middags vanaf 16.00 uur voor de jeugd (t/m 16 jaar gratis toegang!).

Dolf Moed met zijn Theaterfiets neem een Tijdmachine mee, maar niet alles gaat even goed en de kinderen schieten Dolf te hulp.

MAF-arts nemen een staalwals mee waar je zelf mee mag werken. Met elkaar maak je een fantastisch kunstwerk, dat ’s avonds door iedereen te bewonderen is. Er zijn spellen en spelen, een archeoloog kan je alles vertellen over de opgravingen die je doet, er is een vertelvoorstelling en een ijscoman met een ijs-act. Je komt tijd tekort.

Pruuverieje:
In en naast de boomgaard is er het horecaplein met foodtrucks, Rokerij Marle, eten en drinken en gezellige zitjes: alles voor een lekkere Pruuverieje!

Kasteelterrein:
Het voormalig kasteelterrein, waar eens de machtige havezathe Schuilenburg stond, omgeven door de slotgracht, biedt nu een podium aan Gé Reinders. “Oetblaoze” heet de tournee waarmee hij afscheid neemt van het spelen met plaatselijke blaasorkesten. Dit keer samen met de KSW.

Frisicana met Piter Wilkens, Marcel Smit en Gurbe Douwstra zorgen voor een Fries geluid uit eigen repertoire, aangevuld met originele of vertaalde werken van “Americana” artiesten. Deze gezamenlijke inspiratiebron is dan ook de verwijzing naar de titel van het programma. Ook Firma Weijland en Consorten komen fijn muziek maken en zij verheugen zich zeer om de langste dag bruisend te vieren en de kortste nacht zacht te wiegen. Met Thijs Kemperink gaat het over alledaagse situaties, herkenbaar voor iedereen, over “Noaberschap” en bijzondere observaties, beeldend en met veel humor verteld, alledaags en typerend voor deze tijd.

Kampvuurspeelplekken:
De Hooiberg, de Haven, de Boomgaard en de Vleermuisbult zijn de kampvuurspeelplekken waar lokaal en regionaal bekende artiesten optreden: Herman Kampman met Jan Niewold en Peter Deiman, Leon Moorman, de finalist van het Drents Liedtiesfestival, De Sallandse jongedames Marleen & Ilona. Gerlinde Endeman met Jaap Harmsen en Paul Kleinmeulman vormen samen het trio “Appels”. Zij nemen je mee op een akoestische reis door het Drentse leven en landschap, met een charmant Hellendoorns accent. Het is een prachtig mooie dag…

Aan de Regge:
Hier is het Twente Hoes te vinden met dialectoloog Harrie Scholtmeijer en optredens van de Gladjakkers. Milou Hesselink (Voice of Holland) maakt haar debuut in het Twents en Concordia zorgt voor Twentse spreuken en tegeltjeswijsheden. En verder Twentse verhalen, gedichte en liederen.

Op de Regge:
is een boottocht gebaseerd op #Doeslief. Tijd om de gedachten om te zetten naar meer liefde, maar dan op zijn Zunnewendes. Aan het eind van de tocht zie je de omgeving gegarandeerd in een ander licht: De liefde straalt ervan af!

Het Zunnewendefestival waar streektalen en streekcultuur elkaar ontmoeten tijdens de Zunnewende. Het programma is bijzonder en uitgebreid op een magische locatie.

Praktische informatie Zunnewendefestival 2019:
Datum + tijd: Vrijdag 21 juni 2019 vanaf 16.00 uur
Locatie: Landgoed Schuilenburg – Schuilenburgerweg 54 – 7447  RP Hellendoorn
Voorverkoop: 8,00 euro ; Aan de kassa: 10,00 euro ; Jeugd t/m 16 jaar: Gratis
Kaartverkoop: kan je hier zien 
Primera Hofman, Dorpsstraat 22, 7447 CR Hellendoorn
VVV Nijverdal, W. Alexanderstraat 7c, 7442 MA Nijverdal 

foto: Mail organisatie

website: bekijk de website

waar: Landgoed Schuilenburg, Hellendoorn

datum: 21 jun 2019

aanvang: 16:00 uur

prijs: € 10,00 (Aan de kassa)

extra prijsinformatie: Voorverkoop: 8,00 euro ; Aan de kassa: 10,00 euro ; Jeugd t/m 16 jaar: Gratis

type: Evenementen