(advertentie)
<a href='/dagje-uit/overuit-verder-in-overijssel/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT Gelderland</div><div class='description'></div></a> <a href='/dagje-uit/overuit-verder-in-overijssel/detail.aspx?id=1581300&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT Noord-Brabant</div><div class='description'></div></a> <a href='/dagje-uit/voorjaarskermis-turfmarkt/detail.aspx?id=76229&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Zwolle</div><div class='nivo-caption-inner'>Voorjaarskermis Turfmarkt Zwolle</div><div class='description'>Er zijn attracties zoals o.a de Autoscooter, de Breakdance, de Crazydance, de Trampoline, de Draaimolen en de Schiettent. </div></a> <a href='/dagje-uit/fiets-4-daagse-lemelerveld/detail.aspx?id=1712151&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Lemelerveld</div><div class='nivo-caption-inner'>Fietsvierdaagse Lemelerveld</div><div class='description'>Nu nog mooi fietsweer! In de week van 28 mei t/m 31 mei is er weer de jaarlijkse fiets-4-daagse in Lemelerveld.</div></a>
Winters ambacht in De Wieden
(advertentie)

Winters ambacht in De Wieden

0,0 (0 beoordelingen)

Rietsnijders zijn nu volop aan het werk in De Wieden. Tijdens een wandeling over het laarzenpad, op zaterdag 20 januari 2018, vertelt de gids over het oude ambacht riet snijden.

Riet
In De Wieden staat zo’n 1200 hectare riet dat tussen december en april gesneden wordt. Voor de vogels, die nestelen in het overjarige riet, blijft op verschillende plaatsen een areaal riet staan. De unieke natuur van Nationaal Park Weerribben-Wieden is mede afhankelijk van het werk van de rietsnijders. Befaamd is het Wiedenriet, dat wordt gebruikt als dakbedekking.

Laarzenpad
Het laarzenpad loopt door rietvelden, moerasbos en door het open veld. Tijdens de wandeling moet je jezelf viermaal met een pontje naar de overkant van de sloot trekken. Het pad kan zeer drassig zijn.

Tips van de boswachter
- Doe gummi laarzen aan
- Bij vorst gaat de wandeling niet door
- Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar
- Niet geschikt voor voor mensen die slecht ter been zijn

Foto: OverUIT

waar: Bezoekerscentrum De Wieden, Sint Jansklooster

datum: 20 jan 2018

aanvang: 12:30 uur

prijs: € 8,00 (niet-leden)

extra prijsinformatie: Kind tot 12 geen lid € 7,- Lid € 5,- lid kind tot 12 € 4,-

type: Wandelen / Fietsen

telefoon: 0527-2466440527-246644