(advertentie)
<a href='/dagje-uit/overuit-stopt/detail.aspx?id=1891965&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT stopt!</div><div class='description'></div></a>
Wandeling met gids Ommerschans
(advertentie)

Wandeling met gids Ommerschans

0,0 (0 beoordelingen)

Zondagmiddag 27 oktober 2019 kun je meewandelen met een gids door het mystieke Ommerschans. 

De gids vertelt over de spannende schanstijd toen de wallen een verdedigingswerk waren. Maar ook wordt veel aandacht besteed aan de koloniën van de Maatschappij  van Weldadigheid, waaronder de straf-en bedelaarskolonie Ommerschans en over de geschiedenis van het huidige Centrum voor Transculturele Psychiatrie (CTP) Veldzicht in Balkbrug die zijn oorsprong vindt in de kolonie Ommerschans.

Loop mee in de voetsporen van de kolonisten door het gebied dat nu op de nominatielijst staat voor Unesco WereldErfgoed en is voorgedragen als Europees Erfgoedlabel.

Vooraf aanmelden via info@ommerschans.nl of via 06-13629524.

De start van de rondwandeling is om 14.30 uur bij de Veldzichthoeve aan de Balkerweg 80 in Ommerschans (Vinkenbuurt), waar een expositie is te zien over de geschiedenis van de Ommerschans. Na de wandeling is het mogelijk om het unieke Ommerschansspel aan te schaffen. Ook zijn diverse boeken over Ommerschans te koop.

Parkeren kan bij het kanon naast de schanswal ter hoogte van de Veldzichthoeve. 

De kosten voor de rondwandeling zijn €6,- per persoon, dit is inclusief koffie/thee. Er is geen gelegenheid om te pinnen. 

foto: Vereniging Ommerschans

website: bekijk de website

waar: Veldzichthoeve, Ommen

datum: 27 okt 2019

aanvang: 14:30 uur

prijs: € 6,00 (p.p.)

extra prijsinformatie: Incl. koffie/thee

type: Herfstvakantie, Wandelen / Fietsen