(advertentie)
<a href='/dagje-uit/overuit-stopt/detail.aspx?id=1891965&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT stopt!</div><div class='description'></div></a>
Twentse Lichtparade Hengelo
(advertentie)

Twentse Lichtparade Hengelo

8,6 (5 beoordelingen)

Op vrijdag 21 februari 2020 is het tijd voor de Twentse Lichtparade in de binnenstad van Hengelo. De grootste verlichte optocht van Noord-Oost Nederland met de afgelopen jaren een record aantal bezoekers en deelnemers.

Verlichte praalwagens met hierop characters, dansers en danseressen maar ook loopgroepen groot en klein, muziek en nog veel meer trekken door de binnenstad van Hengelo en zorgen voor een spetterende lichtparade. In de loop der jaren is de Twentse Lichtparade uitgegroeid tot een regionaal evenement wat zijn weerga niet kent.

De (praal)wagens zijn verlicht met duizenden lampjes en halen lengtes van wel 25 meter en tot maar liefst 8 meter hoog. Natuurlijk zal er ook veel muziek aanwezig zijn, o.a. dweilorkesten, fanfares, drumbands en nog veel meer. Ook zullen diverse winkels langs het parcours op een sierlijke manier verlicht en versierd zijn.

Op deze avond komen tienduizenden carnavalsvierders en niet carnavallisten naar Hengelo om de Twentse Lichtparade te aanschouwen. De deelnemers komen van zowel binnen als buiten de regio. Deelnemers zullen zullen dit jaar vertegenwoordigd zijn uit o.a.: Boekelo, Borne, Buurse, Enschede, Haaksbergen, Hengelo, Neede. Zelfs mogen we dit jaar rekenen op internationale deelname vanuit Duitsland.

foto: Flickr RTV Oost/Michiel ter Elst

website: bekijk de website

waar: Centrum Hengelo, Hengelo

datum: 21 feb 2020

aanvang: 19:15 uur

type: Carnaval