(advertentie)
<a href='/dagje-uit/overuit-stopt/detail.aspx?id=1891965&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT stopt!</div><div class='description'></div></a>
Overijsselse Molendag
(advertentie)

Overijsselse Molendag

0,0 (0 beoordelingen)

Op zaterdag 14 september 2019 kun je een kijkje nemen bij diverse Overijsselse molens.

Kijk hier voor een uitgebreid overzicht van deelnemende molens. Ruim 40 molens in Overijssel geopend.

Molens zijn gezichtsbepalend in ons landschap en het bewaren meer dan waard. De molenaars staan klaar om je op en rondom hun molen rond te leiden. Op veel plaatsen zijn er extra activiteiten en je komt van alles te weten over de werking van de molen. Zo worden er pannenkoeken gebakken en meelproducten verkocht. Vaak zijn er fiets- en wandelroutes te krijgen. Ook zijn er voor kinderen leuke bezigheden georganiseerd.

Niet alleen de vele korenmolens, maar ook oliemolens zoals in Haaksbergen, Rijssen en Zwolle. Ook de zaagmolens in Delden, Deventer en Denekamp zijn zeker de moeite waard. En in Twente zijn maar liefst 9 mooi gelegen watermolens te bezoeken. Kortom, er is altijd wel een bijzondere molen bij jou in de buurt. 

Opening Overijsselse Molendag
De jaarlijkse Molendag, steeds op een andere plek in de provincie, is een initiatief van de Stichting de Overijsselse Molen (SOM) om bijzondere aandacht te geven aan onze molens met hun grote historische waarde. Dit jaar organiseert zij deze dag in Haaksbergen samen met de Vereniging Hoksebargse Mölln (VHM). Om 10 uur openen gedeputeerde de Witte van de provincie Overijssel, wethouder Peppelman van de gemeente Haaksbergen, voorzitter Roetenberg van de VHM en voorzitter van der Vinne van de SOM de dag bij de Oostendorper Watermolen, Watermolenweg 2. Om 11 uur gaat het gezelschap naar de Korenbloem, Fazantstraat 39.

Let op:
- De meeste molens zijn vanaf 10.00 uur te bezoeken. Een aantal vanaf 11.00 uur.
- Het merendeel van de molens is gratis te bezoeken maar een aantal vraagt entree.

Foto: Pixabay.com/ArtTower

website: bekijk de website

waar: Watermolen Frans, Mander

datum: 14 sep 2019

aanvang: 10:00 uur

einde: 16:00 uur

type: Uit met kinderen, Open dagen