(advertentie)
<a href='/dagje-uit/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/dagje-uit/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/dagje-uit/zwolse-vogelmarkt/detail.aspx?id=1668953&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Zwolle, za 21 sep, € 8,00</div><div class='nivo-caption-inner'>Zwolse Vogelmarkt</div><div class='description'>Het is een gekwetter van jewelste met deze enorme collectie van tienduizenden vogels. Maar je vindt er ook boeken, kooien, verlichting en voer.</div></a> <a href='/dagje-uit/ponyweek-heeten/detail.aspx?id=1629639&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Heeten</div><div class='nivo-caption-inner'>Ponyweek Heeten</div><div class='description'>Kom naar Heeten en geniet negen dagen lang van leuke activiteiten, wedstrijden, muziek en gezelligheid.</div></a>
Openstelling St. Plechelmuskerk en tuin
(advertentie)

Openstelling St. Plechelmuskerk en tuin

0,0 (0 beoordelingen)

Zondag 2 juni 2019 is de St. Plechelmuskerk en de bijbehorende tuin weer open voor het publiek. De kerk en tuin zijn een overblijfsel van het vroegere kasteel Saterslo.

De St-Plechelmuskerk geniet al jaren bekendheid vanwege haar prachtige gebrandschilderde ramen, die allen gemaakt zijn door de Oldenzaalse glazenier en kunstschilder Jan Schoenaker. Daarnaast zijn de uit lindenhout vervaardigde kruiswegstaties te bewonderen. Het bijzonder fraaie houtsnijwerk is van ongekende schoonheid.

Tijdens de openstelling zijn medewerkers aanwezig voor uitleg.

Ook de bijzondere ligging van de kerk op het Kerkeiland, omgeven door de oude buitengracht van het voormalig slot Saterslo, maakt een bezoek zeer de moeite waard.

Achter de kerk bevindt zich een prachtige tuin met monumentale bomen en centraal daarin een beuk en een plataan van ruim 150 jaar oud. De vijver markeert de plek waar bijna 700 jaar lang het kasteel heeft gestaan.

Ook heeft de mooie natuur rond Saasveld veel te bieden als u van wandelen houdt. Vanaf de kerk gaan een gemarkeerde route van 3 km door het natuurgebied “de Twieg” en een rolstoelvriendelijk pad van 1 km door het Gravenbos. Zie info achter in de kerk.

Openstelling voor publiek:
Zondag 5 mei
Zondag 2 juni
Zondag 7 juli
Zondag 4 augustus
Zondag 11 augustus
Zondag 1 september

Aanvang: 14.00-17.00 uur
Entree: Gratis (een vrije gift is heel welkom)

In groepsverband bestaat ook de mogelijkheid tot een rondleiding op doordeweekse dagen. Voor informatie hierover kun je bellen met W. Spanjer, tel. 074-3494652.

bron en foto: bestuur Stichting Kerkeiland Saasveld

waar: St. Plechelmuskerk Saasveld, Saasveld

datum: 02 jun 2019

aanvang: 14:00 uur

einde: 17:00 uur

prijs: Gratis

type: Wandelen / Fietsen, Open dagen, Gratis