(advertentie)
<a href='/dagje-uit/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/dagje-uit/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/dagje-uit/lutterzand-literair/detail.aspx?id=1780753&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>De Lutte, € 27,50</div><div class='nivo-caption-inner'>Literatuur festival in Het Lutterzand</div><div class='description'>Duik 26 en 27 januari onder in verhalen van bekende schrijvers, ervaar de Twentse gastvrijheid en beleef de tradities.</div></a> <a href='/dagje-uit/nederlands-ijsbeelden-festival/detail.aspx?id=1649664&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Zwolle, € 16,50</div><div class='nivo-caption-inner'>Nederlands IJsbeeldenfestival Zwolle</div><div class='description'>Het grootste ijssculpturenfestival van Europa staat t/m 3 maart in Zwolle! Boek kaarten met korting via OverUIT!</div></a>
Nationale Archeologiedag: Leren van skeletten
(advertentie)

Nationale Archeologiedag: Leren van skeletten

0,0 (0 beoordelingen)

Wat kunnen we leren over de vroegere inwoners van Hengelo aan de hand van hun botten? In een lezing van archeoloog Norbert Eeltink kom je hier vrijdag 12 oktober 2018 alles over te weten.

Aanvang: 19:30 uur
Toegang: Gratis
LocatieMarktstraat 19 Hengelo (archeologische ruimte historische Museum Hengelo)

In december 2014 werd een archeologisch onderzoek uitgevoerd op de Oude Algemene begraafplaats. Men wilde kijken of er zich nog resten van de hier in 1839 gesloopte kapel van het voormalige Huys Hengelo in de ondergrond bevonden. Daarvoor werden in de paden tussen de aanwezige grafstenen sleuven gegraven. Behalve de fundamenten van het kerkje werden ook menselijke botten aangetroffen.

De uitkomsten van het botonderzoek worden gepresenteerd in deze lezing. In deze lezing vertelt Norbert Eeltink over zijn werk als botspecialist en presenteert hij de resultaten van zijn onderzoek aan het skeletmateriaal van de Oude Algemene begraafplaats.  

Je kunt daarna ook de tentoonstelling “Van steppe tot Stork” bezoeken. 
Toegang gratis.

Foto: Pixabay.com

website: bekijk de website

waar: Marktstraat 19, Hengelo

datum: 12 okt 2018

aanvang: 19:30 uur

type: Lezingen