(advertentie)
<a href='/dagje-uit/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/dagje-uit/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/dagje-uit/familie-evenement-does-gek/detail.aspx?id=1634550&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Zwolle, € 12,50</div><div class='nivo-caption-inner'>Kinderevenement Doe's Gek</div><div class='description'>Kom van 24 t/m 27 oktober naar de IJsselhallen voor het allerleukste familie-evenement waar alles kan en niets te gek is!</div></a> <a href='/doen/attractie-en-vakantiepark-slagharen/detail.aspx?id=17233&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Slagharen, € 23,90</div><div class='nivo-caption-inner'>Attractiepark Slagharen 50% korting</div><div class='description'>Ontdek het Wilde Westen van Nederland in Slagharen. Beleef als cowboy of indiaan een geweldig avontuur in meer dan 30 spannende attracties en verbluffende shows!</div></a>
Najaarsstoomdag Museum Buurtspoorweg
(advertentie)

Najaarsstoomdag Museum Buurtspoorweg

0,0 (0 beoordelingen)

Kom zondag 20 oktober 2019 naar de Najaarsstoomdag van Museum Buurtspoorweg in Haaskbergen en Boekelo en geniet van oud materieel en oude ambachten.

Vandaag is het ouderwets gezellig in Haaksbergen en Boekelo. Er is van alles te zien en te beleven op het gebied van stoom en modelbanen. Het is een dag vol demonstraties, presentaties én activiteiten voor jong en oud. Alle eigen locomotieven én verschillende gastlocomotieven zijn te bewonderen en de dienstregeling is deze dag extra uitgebreid. Zo rijdt de personentrein vaker dan normaal van Haaksbergen naar Boekelo en weer terug. Verder kun je tussendoor diverse goederentreinen over het spoor voorbij zien komen.

Een bomvol programma voor jong en oud
Er is een uitgebreid programma voor jong en oud op deze dag. Naast de nostalgische stoomtreinritten is op beide stations van alles te zien én te doen op het gebied van stoom en modelbanen. Zo is er een mini-stoomtrein waarmee de jongste bezoekers een prachtig ritje kunnen maken op het station in Haaksbergen.

Oude Voertuigendag Boekelo
Wanneer je vanuit Haaksbergen met de trein aankomt in Boekelo is daar ook van alles te beleven. Deze dag organiseren de Boekelose ondernemers namelijk weer hun jaarlijkse Oude Voertuigendag. Maak eens een rondje door het centrum en ontdek de vele oldtimers en bijzondere voertuigen.

Openingstijden
Deze dag is alles eerder én langer dan normaal geopend. Je bent welkom tussen 09:00 uur en 18:00 uur.

Najaarsstoomdag
Met de jaarlijkse Najaarsstoomdag sluit Museum Buurtspoorweg het rijseizoen af. Meerdere stoom-, dieseltreinen én de Wismar Railbus komen deze dag in actie met een uitgebreide dienstregeling. Ook zijn voetplaatritten met een locomotief mogelijk.

Al deze bedrijvigheid is prachtig te overzien vanaf de voetgangersbrug over het emplacement in Haaksbergen. Naast een kijkje in de werkplaats bij recente restauratieprojecten, zijn er rondom het station oude vrachtwagens, een touwslagerij en miniatuurstoommachines te bewonderen, vertellen ronddwalende lieden verhalen van vroeger en treden boerendansers op in traditionele klederdracht. Kinderen kunnen deze dag snuffelen aan techniek in een speciale speelhoek met zelf-doe techniekactiviteiten.

foto: RTV Oost

website: bekijk de website

waar: Museum Buurtspoorweg, Haaksbergen

datum: 20 okt 2019

aanvang: 09:00 uur

einde: 18:00 uur

type: Evenementen, Uit met kinderen, Herfstvakantie

telefoon: 053-5721516053-5721516