(advertentie)
<a href='/dagje-uit/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/dagje-uit/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/dagje-uit/zwolle-unlimited/detail.aspx?id=1582965&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Zwolle</div><div class='nivo-caption-inner'>Zwolle Unlimited</div><div class='description'>Van 30 mei t/m 2 juni staat Zwolle vol verhalenvertellers, straattheater, literatuur, rootsmuziek en slow food.</div></a> <a href='/dagje-uit/autorodeo-luttenberg/detail.aspx?id=762240&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Luttenberg, zo 2 jun, € 6,00</div><div class='nivo-caption-inner'>Autorodeo Luttenberg</div><div class='description'>Beleef een dag vol spektakel en sensatie met razende motoren, gierende banden en snelle auto's! </div></a>
Luisterrijklezing: De Opera in Vogelvlucht
(advertentie)

Luisterrijklezing: De Opera in Vogelvlucht

0,0 (0 beoordelingen)

Zaterdag 16 maart: Luisterrijklezing door Walter Fennis: De Opera in VogelvluchtIn deze Luisterrijklezing vertelt Walter Fennis over de geschiedenis van de opera.

Het verhaal

Het verhaal begint in Italië, in Florence. In de tijd van de Renaissance bestudeerde daar een gezelschap van wetenschappers en kunstenaars onder de naam Camerata Fiorentina de antieke Griekse muziek en tragedie. Uit de serieuze poging tot een reconstructie ontstond het ‘dramma per musica’ met aanvankelijk mythologische onderwerpen als thema's. Van hieruit heeft de opera zich succesvol en divers in heel Europa ontwikkeld. Veel opera's gaan over een tragische liefdesgeschiedenis, die door de kracht van de muziek en de onontkoombaarheid van de handeling naar een veelal slechte afloop wordt gevoerd.

foto: Pixabay.com/ Igor Ovsyannykov 

 

website: bekijk de website

waar: Bibliotheek Enschede, Enschede

datum: 16 mrt 2019

aanvang: 13:30 uur

prijs: Gratis

type: Lezingen, Gratis

telefoon: 053-4804804053-4804804