(advertentie)
<a href='/dagje-uit/overuit-stopt/detail.aspx?id=1891965&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT stopt!</div><div class='description'></div></a>
Lichtjestocht Almelo
(advertentie)

Lichtjestocht Almelo

0,0 (0 beoordelingen)

Op de avond van 24 december 2019, de avond voor kerst, verandert het Beeklustpark in een wereld die lijkt op die van ongeveer 2000 jaar geleden.

Laat je meenemen in het bekendste verhaal ter wereld, de geboorte van Jezus, dat we elk jaar met kerst vieren, nagespeeld door 70 vrijwilligers in historische kostuums. Maak een wandeling langs bekende figuren en historische taferelen met Romeinse soldaten, de overvolle herberg, de engelen, de herders, het paleis van Herodes en natuurlijk de stal.

De route gaat langs de groep koperblazers en de overvolle, luidruchtige herberg. Ze horen het witte engelenkoor zingen in de donkere avond. De herders zijn in het veld met de schapen alsof ze er altijd al waren. En nadat de bezoekers Herodes verontwaardigd horen schreeuwen vanuit zijn paleis, ontmoeten ze de wijzen. Even verderop, midden op het pad, blijven profeten staan om te verkondigen uit het boek Jesaja dat er een Licht komt voor alle volken. Dan wordt het stil….en vinden ze Maria en Jozef met het kindje in de stal. Een echte baby die Jezus mag spelen.

De tocht eindigt bij de muziekkoepel waar een koor kerstliederen zingt en de vuurkorven branden. Er is (gratis) warme chocolademelk, koffie, thee en limonade.

De toegang is gratis/vrijwillige gift bij de koffiekraam.

Foto: Pixabay.com/Gerd Altmann

website: bekijk de website

waar: Beeklustpark, Almelo

datum: 24 dec 2019

aanvang: 18:00 uur

prijs: Gratis

type: Evenementen, Wandelen / Fietsen, Gratis