(advertentie)
<a href='/dagje-uit/overuit-stopt/detail.aspx?id=1891965&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT stopt!</div><div class='description'></div></a>
Lezing: De Tolk van Java
(advertentie)

Lezing: De Tolk van Java

0,0 (0 beoordelingen)

Voorafgaand aan de voorstelling “De Tolk van Java” die op dinsdag 10 december 2019 in het Theaterhotel Almelo plaatsvindt, is er in het bibliotheekcafé een inleiding waarbij men wordt meegenomen naar ons Indisch verleden door actrice Denise Aznam. Ze vertelt tevens over de schrijver Alfred Birney en behandelt het maakproces van boek naar voorstelling.

Het toneelstuk ‘De tolk van Java’ is naar het boek van Alfred Birney. Het stuk zoomt in op de gevolgen van ons koloniale verleden en legt een aangrijpende en veelvoorkomend trauma bloot. Niemand minder dan Benja Bruijning speelt de zoon die zijn vader dwingt uit te leggen waarom hij het gezin tiranniseert. Laag voor laag wordt dan duidelijk hoe Nederlands-Indië, dat nog zo dicht bij het heden ligt, zijn sporen heeft nagelaten.

Bibliotheekleden krijgen 25% korting op de theaterkaarten met de kortingscode THABIEB. De korting is geldig op eersterangs plaatsen en geldt niet op reeds gekochte kaarten. Actiekaarten kunnen niet geretourneerd of omgeruild worden.

Foto:Bibliotheek Almelo/ mail

 

website: bekijk de website

waar: Bibliotheek Almelo, Almelo

datum: 10 dec 2019

aanvang: 19:00 uur

einde: 19:30 uur

prijs: Gratis

type: Lezingen, Gratis