(advertentie)
<a href='/dagje-uit/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/dagje-uit/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/dagje-uit/winter-open-deur-dagen/detail.aspx?id=1767682&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Mariënheem</div><div class='nivo-caption-inner'>Winter Open Deur Dagen</div><div class='description'>Kom van 14 t/m 31 december naar De Eikelhof Antiek en de Beeldentuin Mariënheem en geniet van de warme kerstsfeer.</div></a> <a href='/dagje-uit/winterfeest/detail.aspx?id=1774130&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Hasselt, vr 21 dec, gratis</div><div class='nivo-caption-inner'>Winterfeest Hasselt</div><div class='description'>Hasselt viert de winter met een gezellige markt bij de kalkovens, een winterwandeling bij kaarslicht en muziek bij 'Kerst aan de Kaai'.</div></a>
Lezing: Coma
(advertentie)

Lezing: Coma

0,0 (0 beoordelingen)

Op zonderdag 6 december 2018 is er een lezing over comapatiënten.

Tijd: 20.00 tot 22.00 uur uur

Comapatiënten zijn diep bewusteloos en leiden een vegetatief bestaan. Slechts ongeveer de helft ontwaakt, en er is een grote variatie in de mate waarin mensen herstellen. Artsen tasten hierover in het duister. Wat speelt zich af in hun hersenen? Wetenschappers werken aan een nieuwe methode die nauwkeuriger voorspelt of iemand uit een coma zal komen of niet. Deze nieuwe techniek is hoopvol, maar roept ook ethische dilemma’s op.

- Willemijn van Erp MSc, specialist ouderengeneeskunde RadboudUMC en onderzoeker naar langdurige bewustzijnsstoornissen, legt uit wat coma is.

- Dr. Jeannette Hofmeijer als arts-onderzoeker verbonden aan UT en Rijnstate ziekenhuis, vertelt over de praktijk rondom comapatiënten en de rol van EEG’s.

- Discussie over ethische en maatschappelijke aspecten met UT-filosofen Mayli Mertens MA en dr. Marianne Boenink

Foto: Pixabay.com - DarkoStojanovic

waar: Concordia, Enschede

datum: 06 dec 2018

aanvang: 20:00 uur

prijs: Gratis

type: Lezingen

telefoon: +31-53-4300999+31-53-4300999