(advertentie)
<a href='/dagje-uit/overuit-verder-in-overijssel/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT Gelderland</div><div class='description'></div></a> <a href='/dagje-uit/overuit-verder-in-overijssel/detail.aspx?id=1581300&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT Noord-Brabant</div><div class='description'></div></a> <a href='/dagje-uit/nostalgische-oogstdag/detail.aspx?id=1606086&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Ootmarsum, di 24 jul, gratis</div><div class='nivo-caption-inner'>Nostalgische Oogstdag Ootmarsum</div><div class='description'>Op dinsdag 24 juli halen de pachters de oogst op traditionele wijze binnen met oude werktuigen en paard en wagen.</div></a> <a href='/dagje-uit/avondwandeling-holterberg/detail.aspx?id=1611757&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Holten, do 26 jul, € 6,00</div><div class='nivo-caption-inner'>Avondwandeling Holterberg</div><div class='description'>Wandel mee met een tocht over de Holterberg. Ga het donker tegemoet samen met de gidsen en verhalenvertellers.</div></a>
Kindersterrenkijkavond Cosmos Sterrenwacht
(advertentie)

Kindersterrenkijkavond Cosmos Sterrenwacht

0,0 (0 beoordelingen)

Wat is er nu mooier dan op een mooie zomerse avond sterren te kijken! Daarom organiseert de Cosmos sterrenwacht in Lattrop zomerse kindersterrenkijkavonden in juni, juli, augustus en september. De eerste is op zaterdagavond 9 juni 2018.

Het gaat een super zomer worden wat betreft mooie objecten aan de sterrenhemel. De Maan is regelmatig te zien. De hele zomer kun je de supergrote planeet Jupiter met zijn wolkenbandjes en zijn 4 grote manen bewonderen. Later in de zomer komen daar nog de planeten Saturnus en Mars bij. Kortom een optocht van de mooiste planeten! Als het helder is kun je deze objecten bekijken door onze grote telescoop in het observatorium maar ook door telescopen op het fraaie dakterras waarvan je een prachtig uitzicht hebt op de sterrenhemel.

Maar er is meer te doen! We beginnen met een voorstelling in het Astro Theater waar we je meenemen op reis door het zonnestelsel. Tijdens de voorstelling leer je allerlei wetenswaardigheden over de Zon, Maan en de planeten. Super spannend!

In het planetarium kun je de sterrenhemel van dit moment zien. Kijk links, rechts, voor en boven je, je zit in de sterrenhemel! Het planetarium projecteert sterren, maan, planeten, de Melkweg en andere sterrenstelsels op de binnenkant van een grote koepel. Het hele universum is hier te zien. We laten je de mooiste sterrenbeelden zien, met de figuurtjes die daarbij horen. En heel misschien valt er nog wel een vallende ster.

Het hele programma wordt verteld op een manier die kinderen erg zal aanspreken. Zorg dus dat je erbij bent! Dit mag je niet missen. Na een bezoek aan de sterrenwacht zijn jullie pas echte Sterrenkids! Natuurlijk zijn de ouders en grootouders ook van harte welkom. Ook voor hen zal het een prachtige avond worden.

Het late tijdstip heeft te maken met het feit dat het laat donker is. Maar het is tenslotte zomer, neem de kinderen dus mee naar de sterrenwacht voor een extra spannende sterrenkijkavond.

foto: Pixabay

website: bekijk de website

waar: Cosmos Sterrenwacht, Lattrop

datum: 09 jun 2018

aanvang: 21:30 uur

einde: 23:30 uur

prijs: € 8,00 (18+)

extra prijsinformatie: 5-17 jaar € 5,-. Kinderen t/m 4 jaar gratis

type: Uit met kinderen, Excursie

telefoon: 0541-2297000541-229700