(advertentie)
<a href='/dagje-uit/overuit-verder-in-overijssel/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT Gelderland</div><div class='description'></div></a> <a href='/dagje-uit/overuit-verder-in-overijssel/detail.aspx?id=1581300&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT Noord-Brabant</div><div class='description'></div></a> <a href='/dagje-uit/koningsdag-enschede/detail.aspx?id=20770&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Enschede, vr 27 apr</div><div class='nivo-caption-inner'>Koningsdag Enschede</div><div class='description'>In het centrum van Enschede is het één groot koningsfeest. Er is overal muziek van o.a. Alain Clark! Dit mag je niet missen.</div></a> <a href='/dagje-uit/middeleeuws-ridderspektakel/detail.aspx?id=749678&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Bad Bentheim, € 12,00</div><div class='nivo-caption-inner'>Ridderspektakel Bad Bentheim</div><div class='description'>Dit weekend staat het centrum en de Burcht van Bad Bentheim helemaal in het teken van het Middeleeuws Ridderspektakel.</div></a>
Kindersterrenkijkavond bij Cosmos Sterrenwacht
(advertentie)

Kindersterrenkijkavond bij Cosmos Sterrenwacht

0,0 (0 beoordelingen)

Op zaterdagavond 24 maart 2018 is er bij de Cosmos sterrenwacht in Lattrop een kindersterrenkijkavond. We hopen natuurlijk dat het helder is, want de wintersterrenhemel is prachtig om te zien.

We beginnen met een voorstelling in de Astro Theater waar we je meenemen op reis door het zonnestelsel en het verre heelal. Prachtige beelden laten je de planeten zien, we vliegen langs de Zon en de Maan en duiken het verdere universum in. Maar er is meer te zien, zoals de prachtige Orionnevel die je als het helder is ook in de telescopen kunt zien.

In het planetarium kun je de sterrenhemel van dit moment zien. Kijk links, rechts, voor en boven je, je zit in de sterrenhemel! Het planetarium projecteert sterren, maan, planeten, de Melkweg en andere sterrenstelsels op de binnenkant van een grote koepel. Het hele universum is hier te zien. We laten je de mooiste sterrenbeelden zien, met de figuurtjes die daarbij horen. En heel misschien valt er nog wel een vallende ster.

In het observatorium staat één van de grootse telescopen van Nederland. Maar ook op het fraaie dakterras staan verschillende telescopen opgesteld. Bekijk van dichtbij de mooiste objecten in het heelal zoals de Orionnevel. Wist je dat hier sterren worden geboren?

Het hele programma wordt verteld op een manier die kinderen erg zal aanspreken. Zorg dus dat je erbij bent! Dit mag je niet missen. Na een bezoek aan de sterrenwacht zijn jullie pas echte Sterrenkids! Natuurlijk zijn de ouders en grootouders ook van harte welkom. Ook voor hen zal het een prachtige avond worden.

De sterrenwacht is om 19.00 uur geopend. Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur inclusief pauze. Aanmelden is niet nodig.

foto: Pixabay

website: bekijk de website

waar: Cosmos Sterrenwacht, Lattrop

datum: 24 mrt 2018

aanvang: 19:30 uur

einde: 21:30 uur

prijs: € 8,00 (18+)

extra prijsinformatie: 5-17 jaar € 5,- t/m 4 jr. gratis

type: Uit met kinderen, Excursie

telefoon: 0541-2297000541-229700