(advertentie)
<a href='/dagje-uit/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/dagje-uit/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/dagje-uit/zwolse-vogelmarkt/detail.aspx?id=1668953&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Zwolle, za 21 sep, € 8,00</div><div class='nivo-caption-inner'>Zwolse Vogelmarkt</div><div class='description'>Het is een gekwetter van jewelste met deze enorme collectie van tienduizenden vogels. Maar je vindt er ook boeken, kooien, verlichting en voer.</div></a> <a href='/dagje-uit/ponyweek-heeten/detail.aspx?id=1629639&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Heeten</div><div class='nivo-caption-inner'>Ponyweek Heeten</div><div class='description'>Kom naar Heeten en geniet negen dagen lang van leuke activiteiten, wedstrijden, muziek en gezelligheid.</div></a>
Het Grafschafter Fietsen-Festival
(advertentie)

Het Grafschafter Fietsen-Festival

0,0 (0 beoordelingen)

In het weekend van 24 en 25 augustus 2019 draait alles om de fiets tijdens dit zomerse evenement bij Klooster Frenswegen in Nordhorn.

Net over de grens, in de Grafschaft Bentheim, hebben ze iets met fietsen. De nabijheid met Nederland blijkt wel uit het feit dat ze de populaire tweewieler hier fietse noemen. Niet voor niets mag de Grafschaft Bentheim zich regelmatig ‘meest fietsvriendelijk district’ van Nedersaksen noemen.

24 en 25 augustus vindt voor de tweede keer het Grafschafter Fietsenfestival plaats. Bij het indrukwekkende Klooster Frenswegen in Nordhorn wordt een afwisselend evenement gepresenteerd. Geniet van de BMX-show van de bekende freestyler Dustyn Alt, laat je fiets spiksplinterschoon maken in de fietswasserette of leer hoe je zelf snel je fiets kunt repareren. Ook voor kids valt er van alles te beleven: van de grappige ‘Zappeltiershow’ met dansende stripfiguren tot het piratenavontuur ‘Het geheim van de zwarte sok’. In het tijdelijk opgebouwde Duitse fietsmuseum beleef je de geschiedenis van de fiets van de eerste loopfiets uit 1817 en de hoge vélocipède tot aan designfietsen uit de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw.

Er zijn ook allerlei ludieke wedstrijden, zoals ‘wie pompt de fietsband het snelste op’ en de bakfietsrace. Het hele weekend zijn er optredens en concerten. Het hoogtepunt is ongetwijfeld het optreden van het Carolin Fortenbacher Trio. Onder het motto ‘ABBA macht glücklich!‘ zorgt de hoofdrolspeelster uit de ABBA-musical ongetwijfeld voor kippenvel.

Entree: gratis
Website: www.fietsenfestival.de
Waar: Kloster Frenswegen in Nordhorn. Kloster Frenswegen, Klosterstraße 9, 48527 Nordhorn

Tijden:
Zaterdag 24 augustus van 14.00 – 22.30 uur
Zondag 25 augustus van 11.00 – 18.00 uur

foto: mail organisatie

website: bekijk de website

waar: Kloster Frenswegen, Nordhorn

prijs: Gratis

type: Evenementen, Wandelen / Fietsen, Gratis

telefoon: +49(0)-5921/8233-0+49(0)-5921/8233-0

openingstijden:
magesloten
digesloten
wogesloten
dogesloten
vrgesloten
za14:00-22:30
zo11:00-18:00