(advertentie)
<a href='/dagje-uit/overuit-stopt/detail.aspx?id=1891965&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT stopt!</div><div class='description'></div></a>
Gedachtenis-kaarsen op Canadese Begraafplaats
(advertentie)

Gedachtenis-kaarsen op Canadese Begraafplaats

0,0 (0 beoordelingen)

Traditiegetrouw zullen op kerstavond, dinsdag 24 december 2019, weer heel veel gedachtenis-kaarsen worden aangestoken op de Canadese Begraafplaats in Holten.

Dit van oorsprong Finse gebruik is sinds 1991 een moment van herinnering en bezinning.

Het is al jaren traditie, dat op deze avond de schooljeugd en de overige aanwezige kinderen bij elk van de 1394 graven een herinneringslicht plaatsen, waarmee zo de hier begraven, veelal zeer jonge mannen, herdacht worden. Een aantal doedelzakspelers en midwinterhoornblazers zal de herdenking opluisteren. Een korte plechtigheid maakt deze herinnering tot een zinvol moment om stil te staan bij alle leed, dat niet alleen tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar ook nu nog steeds door oorlog en geweld veroorzaakt wordt.

Verkeersregelaars zullen alles in goede banen leiden en SVNF vraagt de bezoekers om hun aanwijzingen op te volgen. Automobilisten moeten mogelijk genoegen nemen met een korte wandeling vanaf de parkeerplaatsen. De aanrijroute is alléén vanuit de richting van hotel ‘t Losse Hoes mogelijk. 

Vanzelfsprekend is de herdenking vrij toegankelijk.

Foto: Mail

website: bekijk de website

waar: Canadese Begraafplaats, Holten

datum: 24 dec 2019

aanvang: 16:30 uur

prijs: Gratis

type: Evenementen, Gratis