(advertentie)
<a href='/dagje-uit/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/dagje-uit/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/dagje-uit/zwolse-vogelmarkt/detail.aspx?id=1668953&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Zwolle, za 21 sep, € 8,00</div><div class='nivo-caption-inner'>Zwolse Vogelmarkt</div><div class='description'>Het is een gekwetter van jewelste met deze enorme collectie van tienduizenden vogels. Maar je vindt er ook boeken, kooien, verlichting en voer.</div></a> <a href='/dagje-uit/ponyweek-heeten/detail.aspx?id=1629639&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Heeten</div><div class='nivo-caption-inner'>Ponyweek Heeten</div><div class='description'>Kom naar Heeten en geniet negen dagen lang van leuke activiteiten, wedstrijden, muziek en gezelligheid.</div></a>
Excursie: OpStap op de Lemelerberg
(advertentie)

Excursie: OpStap op de Lemelerberg

0,0 (0 beoordelingen)

Op donderdag 22 augustus 2019 om 19.00 uur verzorgen we een OpStap excursies op de Lemelerberg. Onder leiding van natuurgids Bram Jongsma, kun je een prachtige wandeling maken in dit bijzondere gebied.

De wandeling start bij het Restaurant op de Lemelerberg, Kerkweg 32 in Lemele. De wandeling duurt zo’n 2,5 uur. De kosten zijn €5, - per volwassene en €2,50 per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel of van één van de andere 12 Landschappen, dan neem je op vertoon van uw pasje gratis deel.

Vlakbij Ommen ligt reservaat de Lemelerberg. Met zijn ongeveer 1000 hectare is dit het grootste terrein van Landschap Overijssel. Vanaf verschillende punten kun je genieten van prachtige vergezichten. Bij helder weer zie je in het westen Zwolle liggen en in het oosten de Galgenberg, tegen de Duitse grens. Een deel van het jaar wordt de heide begraasd door een kudde van ongeveer 200 schapen waardoor er een verscheidenheid aan flora in het gebied ontstaat.

De Lemelerberg heeft een rijke dierenwereld met onder andere veel vogelsoorten zoals boomleeuwerik en boompieper. Zelfs de zeldzame nachtzwaluw gebruikt dit gebied. Roofvogels als de buizerd en de raaf zijn trouwe bezoekers. Onderweg krijg je van onze natuurgids uitleg over het ontstaan van de Lemelerberg en over de prachtige flora en fauna.

Aanmelden is niet nodig iedereen is van harte welkom op deze excursie.
De OpStap excursies worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

foto: mail organisatie / Michiel Poolman

website: bekijk de website

waar: Theehuis Lemelerberg, Lemele

datum: 22 aug 2019

aanvang: 19:00 uur

einde: 22:00 uur

prijs: € 5,00 (p.p.)

extra prijsinformatie: Kinderen: €2,50

type: Excursie, Wandelen / Fietsen

telefoon: 0572-3301600572-330160