(advertentie)
<a href='/dagje-uit/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/dagje-uit/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/dagje-uit/lutterzand-literair/detail.aspx?id=1780753&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>De Lutte, € 27,50</div><div class='nivo-caption-inner'>Literatuur festival in Het Lutterzand</div><div class='description'>Duik 26 en 27 januari onder in verhalen van bekende schrijvers, ervaar de Twentse gastvrijheid en beleef de tradities.</div></a> <a href='/dagje-uit/nederlands-ijsbeelden-festival/detail.aspx?id=1649664&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Zwolle, € 16,50</div><div class='nivo-caption-inner'>Nederlands IJsbeeldenfestival Zwolle</div><div class='description'>Het grootste ijssculpturenfestival van Europa staat t/m 3 maart in Zwolle! Boek kaarten met korting via OverUIT!</div></a>
Excursie: Bouw van boerderijen en watermolens Mosbeek
(advertentie)

Excursie: Bouw van boerderijen en watermolens Mosbeek

0,0 (0 beoordelingen)

Bewondert u echt Twents vakmanschap van boerderijen en watermolens? Ga dan zaterdag 10 november 2018 mee op excursie in het Dal van de Mosbeek. Met een gids verken je diverse prachtige boerderijen en watermolens en leer je meer over zaken als gebinten, korbelen en pen- en gatverbindingen. Je ontdekt zo echte Twentse historie!

Tijd: 14.00 uur
Duur: 2 uur.
Bijdrage: €3,00 per volwassene, €1,50 voor kinderen.
Startlocatie: Infocentrum IJs & Es, Bergweg 8 in Mander/Vasse
Parkeren: Bij startlocatie

In het Dal van de Mosbeek heb je niet alleen mooie vergezichten, bronnetjes en heide. Je vindt hier ook uitmuntend ambachtelijk vakmanschap. Tijdens deze excursie staat de gids uitgebreid stil bij de bouw van oude gebouwen in de omgeving, zoals de watermolens van Frans en Bels en enkele boerderijen. Van dichtbij bekijkt u muren, opgetrokken uit leem of steen, met kruisverbanden, geveltekens en heideplaggen onder de dakpannen. De gids vertelt u alles over het gebruik van bijvoorbeeld eikenhout, ankerbalken en opleggers. Typisch Twents vakmanschap! 

Foto: Mail organisatie 

waar: Dal van de Mosbeek, Mander

datum: 10 nov 2018

aanvang: 14:00 uur

prijs: € 3,00 (Volwassene)

extra prijsinformatie: €1,50 voor kinderen

type: Uit met kinderen, Excursie