(advertentie)
<a href='/dagje-uit/overuit-stopt/detail.aspx?id=1891965&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT stopt!</div><div class='description'></div></a>
Doe- en Draaidag Techniekmuseum
(advertentie)

Doe- en Draaidag Techniekmuseum

0,0 (0 beoordelingen)

Kom zondag 17 februari 2019 bij de doe- en draaidag van het Oyfo Techniekmuseum.

Voor jong en oud is het een leuk spektakel om de oudere machines in werking te zien. Geniet van de grommende, tikkende, zuigende en ronkende machines. Hier zie en voel je hoe vroeger fabrieken, stoomschepen en treinen werden aangedreven.

Stoommachines in werking
We zullen geen vuur stoken in de stoommachines om ze te kunnen laten bewegen op stoom, dat gaat net iets te ver. We zijn tenslotte een binnenmuseum. Je ziet wel de stoommachines draaien doordat we ze aandrijven met perslucht. Dat is eenvoudiger. Dit is mogelijk dankzij de support van Siemens, de achterbuurman van het museum.

Je eigen kunstwerk solderen
Op deze zondagen is er voor kinderen de mogelijkheid om gave dingen te solderen. Wat is er leuker dan het maken van je eigen technische kunstwerkje? Voor €2,50 mogen jonge knutselaars onder deskundige begeleiding aan de slag met hun zelfgekozen soldeerwerkstuk.

foto: pixabay.com / Gregor

website: bekijk de website

waar: Oyfo Techniekmuseum, Hengelo

datum: 17 feb 2019

aanvang: 12:00 uur

einde: 17:00 uur

type: Uit met kinderen, Voorjaarsvakantie

telefoon: 074-2430054074-2430054