(advertentie)
<a href='/dagje-uit/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/dagje-uit/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/dagje-uit/zwolse-vogelmarkt/detail.aspx?id=1668953&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Zwolle, za 21 sep, € 8,00</div><div class='nivo-caption-inner'>Zwolse Vogelmarkt</div><div class='description'>Het is een gekwetter van jewelste met deze enorme collectie van tienduizenden vogels. Maar je vindt er ook boeken, kooien, verlichting en voer.</div></a> <a href='/dagje-uit/ponyweek-heeten/detail.aspx?id=1629639&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Heeten</div><div class='nivo-caption-inner'>Ponyweek Heeten</div><div class='description'>Kom naar Heeten en geniet negen dagen lang van leuke activiteiten, wedstrijden, muziek en gezelligheid.</div></a>
Dag van het Kasteel - Landgoed Nijenhuis
(advertentie)

Dag van het Kasteel - Landgoed Nijenhuis

0,0 (0 beoordelingen)

Maandag 10 juni 2019, tweede pinksterdag, wordt voor de elfde keer op rij de Dag van het Kasteel georganiseerd. Een prachtig evenement voor jong en oud.

Thema van 2019: Over de grens

Alle kastelen en buitenplaatsen herbergen een schat aan verhalen. Dit kunnen kleine of grote verhalen zijn, verhalen uit het verleden maar ook hedendaagse verhalen. Een heleboel van deze verhalen zijn nog niet bekend bij het grote publiek. Met Verborgen Verhalen Verteld schenkt de Nederlandse Kastelenstichting aandacht aan deze minder bekende kanten van het leven en werken op kastelen en buitenplaatsen.

Beleef de rijke geschiedenis, het kasteelleven, de weelde van de buitenplaats. Dwaal rond in een magische omgeving waarin cultuur en natuur samensmelten. En ontdek hoe het er tegenwoordig aan toe gaat op kastelen en buitenplaatsen.

Let op: Per locatie worden andere openingstijden gehanteerd.

Landgoed Nijenhuis
Tot op heden is het Nijenhuis bewoond door nazaten van Rutger Jan; de vier torens, die het huis een kasteelachtig aanzien geven zijn in 1858 en in 1914 gebouwd. Het Nijenhuis bevat nog veel 18e en 19e-eeuwse elementen zoals een fraaie reeks familieportretten, empire meubels en de bibliotheek en dat alles in de oorspronkelijke context. Het landgoed is in de 19ee eeuw door aankoop van de aangrenzende havezate’s Peckedam en Westerflier gegroeid tot ruim 500 hectare. De helft daarvan bestaat uit bossen en de andere helft uit landbouwgrond die tot 1960 verpacht was aan ca 20 pachtbedrijven. Daarvan zijn er nu nog 5 in bedrijf. De bossen zijn opengesteld voor wandelaars. Rond het Nijenhuis ligt een park in landschapsstijl, deels door Hugo Poortman ontworpen. Het museale deel van het Nijenhuis en het park zijn op aanvraag te bezoeken.

foto: Dag van het Kasteel

website: bekijk de website

waar: Landgoed Nijenhuis, Diepenheim

datum: 10 jun 2019

aanvang: 10:00 uur

einde: 16:00 uur

prijs: Gratis

type: Evenementen, Pinksteren, Uit met kinderen, Open dagen