(advertentie)
<a href='/dagje-uit/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/dagje-uit/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/dagje-uit/zwolle-unlimited/detail.aspx?id=1582965&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Zwolle</div><div class='nivo-caption-inner'>Zwolle Unlimited</div><div class='description'>Van 30 mei t/m 2 juni staat Zwolle vol verhalenvertellers, straattheater, literatuur, rootsmuziek en slow food.</div></a> <a href='/dagje-uit/autorodeo-luttenberg/detail.aspx?id=762240&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Luttenberg, zo 2 jun, € 6,00</div><div class='nivo-caption-inner'>Autorodeo Luttenberg</div><div class='description'>Beleef een dag vol spektakel en sensatie met razende motoren, gierende banden en snelle auto's! </div></a>
Cosmos sterrenwacht Nationale Sterrenkijkdagen
(advertentie)

Cosmos sterrenwacht Nationale Sterrenkijkdagen

0,0 (0 beoordelingen)

Openingstijden: 
Vrijdagavond: 19.30 - 22.30 uur.
Zaterdagavond 19.00 - 21.30 uur.

Cosmos sterrenwacht Nationale Sterrenkijkdagen: vrijdag 15 en zaterdag 16 maart
Op vrijdag- en zaterdagavond organiseert de Cosmos Sterrenwacht in Lattrop voor de 43ste keer de Nationale Sterrenkijkdagen. In heel Nederland openen sterrenwachten dit weekend hun deuren voor de bezoeker want het is en landelijk evenement dat vorig jaar in totaal 15.000 bezoekers trok. De nadruk ligt op het kijken naar de sterrenhemel. De sterrenwacht presenteert avonden vol met fraaie voorstellingen over het heelal en het kijken naar de maan, Mars en andere fantastische objecten in het heelal.

Op vrijdagavond is er een sterrenkijkavond voor iedereen. Op zaterdagavond is er een speciale kindersterrenkijkavond voor kinderen vanaf 6 jaar.

De avonden beginnen met een presentatie over het zonnestelsel, het heelal en ruimtevaart. Fraaie foto’s en mooie filmpjes tonen jong en oud het prachtige heelal.

In het digitale planetarium kunt u genieten van de actuele sterrenhemel d.m.v. een speciaal projectiesysteem. U ziet de belangrijkste sterrenbeelden zoals de Grote en Kleine Beer maar ook de typische voorjaarssterrenbeelden zoals Leeuw en Boötes. De rondleider legt uit waarom ze zo heten en laten de bijbehorende figuurtjes zien. Wie weet ziet u wel uw eigen sterrenbeeld. Ook de planeet Mars is met het blote oog te zien. Maar waar staat deze planeet? U leert zo op een eenvoudige manier de sterrenhemel kennen.

Door de telescoop zijn verschillende fraaie objecten te bewonderen. De maan is goed te zien. Hij is in het eerste kwartier, dus voor de helft verlicht. We kunnen op de maan tientallen kraters van dichtbij bekijken. Juist op de grens van licht en donker vallen de kraters door het hoge contrast extra goed op. De planeet Mars is een opvallend object aan de sterrenhemel. De rode planeet is goed te zien door onze telescopen als een heldere rode stip. Niet alleen het observatorium met de grote telescoop is geopend, maar ook het fraaie dakterras met uitstekend zicht op de sterrenhemel. Hier staan verschillende telescopen opgesteld.

Kortom: altijd al eens de sterrenwacht willen bezoeken? Grijp dan nu uw kans. De sterrenkijkdagen zijn daar voor jong en oud een uitstekende gelegenheid voor.

Er gelden normale entreeprijzen. Aanmelden is niet nodig.


Foto:Pixabay/Free-Photos

website: bekijk de website

waar: Cosmos Sterrenwacht, Lattrop

prijs: € 8,00 (18 jaar en ouder )

extra prijsinformatie: 5 t/m 17 jaar € 5,00 0 t/m 4 jaar gratis

type: Evenementen, Uit met kinderen

telefoon: 0541-2297000541-229700

openingstijden:
magesloten
digesloten
wogesloten
dogesloten
vrgesloten
za19:30-20:30
zo19:00-21:30