Kies een provincie:
<%= title %>

Carnavalsoptocht Albergen

10,0 (2 beoordelingen)

Carnavalsvereniging de Alberger Bökke is elk jaar de organisator van de eerste Grote Carnavalsoptocht van Twente. Er komen elk jaar tienduizenden belangstellenden naar Albergen, bovendien is er sprake van een kwalitatief hoogstaande optocht.

Tussen de grote bouwwerken, muziekkorpsen en dweilorkesten door is er ook voldoende gelegenheid voor de loopgroepen, paren en eenlingen om hun creativiteit te etaleren. De deelnemers komen elk jaar uit de gehele regio.

Zondag 8 februari gaat de optocht om 13.30 uur van start, vooraf gegaan door muziekvereniging Levenslust uit Fleringen. Ook muziekvereniging Kunst en Strijd uit Losser loopt in de optocht mee. Deelnemers worden met spandoeken naar de opstelplaats verwezen. Voor de toeschouwers wordt aangegeven waar de parkeerplaatsen te vinden zijn. De optocht eindigt bij de kerk aan de Hobergenstraat, waarna de wagens uit kunnen rijden via de Zenderseweg of de Philippus Robbenstraat.

Route
De gehele route is als volgt: De Gentiaan, Veenpluis, Moutmolen, Molendijk, Bennekerstraat, Oude Schoolstraat, Hinvertsweg, Geert Groote straat, Hoofdstraat, Zenderseweg, De Dijnsel, De Hagen, De Gagel, Kapittelhuisstraat en Hobergenstraat. Hier zullen Prins René en Sik Johan en Jeugdprins Bart met zijn Sik Coen het defilé afnemen.

Prijsuitreiking op Noaberfeest
Direct na de optocht zal Prins René de prijzen uitreiken. Dat gebeurt op het Noaberfeest, in de hal op de parkeerplaats naast zalencentrum Morshuis.

waar: Centrum Albergen, Albergen

datum: 08 feb 2015

aanvang: 13:30 uur

type: Carnaval, Carnavalsoptochten