(advertentie)
<div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT Gelderland</div><div class='description'></div> <div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT Noord-Brabant</div><div class='description'></div> <div class='nivo-caption-price'>Enschede, zo 30 apr, € 3,00</div><div class='nivo-caption-inner'>Lentewandeling door Hof Espelo</div><div class='description'>Zin in een extra lange wandeling? Trek dan zondag 30 april de wandelschoenen aan en ga samen met de natuurgidsen op stap.</div> <div class='nivo-caption-price'>Zwolle, zo 30 apr, € 7,50</div><div class='nivo-caption-inner'>Kinderworkshop in Stedelijk Museum Zwolle</div><div class='description'>Op 30 april, in de meivakantie, toveren we de binnentuin van het Stedelijk Museum om tot een paradijstuin vól met kleurige bloemen en zoemende insecten.</div> <div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Win vrijkaarten</div><div class='description'></div>
Beleef de rust van de Natuur in Heemtuin Rucphen
(advertentie)

Beleef de rust van de Natuur in Heemtuin Rucphen

0,0 (0 beoordelingen)

De Heemtuin in Rucphen behoort tot een van de mooiste wilde bloementuinen van Nederland en Vlaanderen. De Brabantse Natuur en landschapstuin is voor iedere bezoeker een verassing.

Een Oase van schoonheid.
Dit wilde Bloemenparadeske promoot de lente in al haar pracht. Thans zijn de bomen en struiken behangen met talloze groene tinten. De witbloeiende meidoorns staan in volle bloei.
In de Kooreakkers zwelt het rood, wit en blauw aan en roept de mooie herinnering op aan vervlogen tijden. Genieten van korenbloemen, kamillen en klaprozen en het roze van de bolderik. Beleef daar de zoete herinnering aan tijden van weleer.
Voor mensen die op zoek zijn naar schoonheid, stilte, vredigheid en geborgenheid is het een bijzonder plekske.

Bijzonder plekske.
Een plekske waar mensen elkaar ontmoeten en daar met elkaar lekker kunnen buurten
Kikkers kwaken, vogels zingen hun liedje en bij zonnig weer fladderen de vlinders.
De meimaand is ook een mooie maand om waterjuffers en libellen te ontmoeten.
De heemtuin heeft een oppervlakte van ruim 20.000 vierkante meter en 1000 meter kuierpad

Nieuwe naam en informatiebordjes.
Sinds vorig jaar beschikt de Heemtuin over naambordjes, met daarop zowel de Nederlandse als de Latijnse en bij sommigen de dialectnaam en een afbeelding van de bloem.
In de heemtuin groeien en bloeien ruim 350 wilde plantensoorten.

website: bekijk de website

waar: Heemtuin Rucphen, Rucphen

type: Open dagen

openingstijden:
magesloten
digesloten
wogesloten
dogesloten
vrgesloten
za13:00-16:00
zo13:00-16:00