(advertentie)
<a href=''><div class='nivo-caption-price'>&nbsp;</div><div class='nivo-caption-inner'>Cultuurprijs Overijssel</div><div class='description'></div></a>

Genomineerden 2018

Wie van deze genomineerden gaat donderdag 4 oktober met de Cultuurprijs 2018 naar huis?

 

Spijkers en Spijkers 
Truus en Riet Spijkers zijn tweelingzussen, geboren in Hardenberg. Ze zijn afgestudeerd aan de modeafdeling van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Het duo heeft sinds 2001 een modelabel met een direct herkenbare stijl en brengt jaarlijks een collectie uit met shows in Parijs, Londen en Milaan. De creaties van Spijkers en Spijkers worden wereldwijd verkocht.

Maak kennis met Spijkers en Spijkers

 

Jolmer Versteeg 
Jolmer Versteeg is een Zwolse theaterregisseur, docent drama en artistiek leider van de theatergroep De Jonge Honden. Daarmee maakt hij al vele jaren locatietheater op hoog niveau, waaronder theaterspektakel De Wilde Deernde en Operatie IJssellinie. Met zijn grote daadkracht en creatief talent is Jolmer in staat om grote groepen te enthousiasmeren voor theater.

Maak kennis met Jolmer

 

Daniel Rowland  
Violist Daniel Rowland is als zoon van Brits-Nederlandse ouders opgegroeid in Weerselo. Als solist maakte hij in 1992 zijn debuut in het Concertgebouw in Amsterdam. Hij is vooral ook actief in verschillende kamermuziek-ensembles, waaronder het wereldberoemde Brodsky Quartet.In 2005 richtte hij het Stiftfestival op, een internationaal kamermuziekfestival, dat plaatsvindt op Het Stift in Weerselo.

Maak kennis met Daniel