(advertentie)
<a href=''><div class='nivo-caption-price'>&nbsp;</div><div class='nivo-caption-inner'>Cultuurprijs Overijssel</div><div class='description'></div></a> <a href=''><div class='nivo-caption-price'>&nbsp;</div><div class='nivo-caption-inner'>Cultuurprijs Overijssel</div><div class='description'></div></a> <a href=''><div class='nivo-caption-price'>&nbsp;</div><div class='nivo-caption-inner'>Cultuurprijs Overijssel</div><div class='description'></div></a>

Daniel Rowland wint de Cultuurprijs Overijssel

Daniel Rowland werd donderdag 4 oktober, in Rabotheater De Meenthe in Steenwijk, verrast met de winst van de Cultuurprijs Overijssel 2018

Aan de hand van de publieksstemming en een deskundige jury kwam Rowland als winnaar uit de bus. Dit jaar bestond de jury uit interim-voorzitter Wim Fiselier, Peter Schoof, Kees Schafrat, Wilja Jurg en Marianne van de Steeg.

Violist Daniel Rowland groeide als zoon van Brits-Nederlandse ouders op in Weerselo. Als solist maakte hij in 1992 zijn debuut in het Concertgebouw in Amsterdam. Hij is vooral ook actief in verschillende kamermuziek-ensembles, waaronder het wereldberoemde Brodsky Quartet. In 2005 richtte hij het Stiftfestival op, een internationaal kamermuziekfestival, dat plaatsvindt op Het Stift in Weerselo.


Uitreiking terugkijken bij RTV Oost
RTV Oost zendt vrijdag 5 oktober om 21.00 uur de uitreiking van de Cultuurprijs Overijssel 2018 uit en om 23.00 uur zal hiervan een herhaling te zien zijn. Op zondag 7 oktober is er in OverUIT de Kunst een special te zien met beelden van achter de schermen en interviews met de winnaars. Dit wordt uitgezonden om 11.35, 12.35, 17.20, 18.20 en om 19.20 uur.

De andere genomineerden waren:

Spijkers en Spijkers 
Truus en Riet Spijkers zijn tweelingzussen, geboren in Hardenberg. Ze zijn afgestudeerd aan de modeafdeling van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Het duo heeft sinds 2001 een modelabel met een direct herkenbare stijl en brengt jaarlijks een collectie uit met shows in Parijs, Londen en Milaan. De creaties van Spijkers en Spijkers worden wereldwijd verkocht.


 

Jolmer Versteeg 
Jolmer Versteeg is een Zwolse theaterregisseur, docent drama en artistiek leider van de theatergroep De Jonge Honden. Daarmee maakt hij al vele jaren locatietheater op hoog niveau, waaronder theaterspektakel De Wilde Deernde en Operatie IJssellinie. Met zijn grote daadkracht en creatief talent is Jolmer in staat om grote groepen te enthousiasmeren voor theater.