(advertentie)
<a href=''><div class='nivo-caption-price'>&nbsp;</div><div class='nivo-caption-inner'>Cultuurprijs Overijssel</div><div class='description'></div></a> <a href=''><div class='nivo-caption-price'>&nbsp;</div><div class='nivo-caption-inner'>Cultuurprijs Overijssel</div><div class='description'></div></a>

Cultuurprijs 2018

De genomineerden voor de Cultuurprijs 2018 zijn bekend. Wie is jouw favoriet?

Vul hieronder je gegevens in en stem!

Wie verdient de Cultuurprijs 2018?

Spijkers en Spijkers
Jolmer Versteeg
Daniël Rowland

Genomineerden 2018

De jury heeft de volgende personen genomineerd voor de Cultuurprijs:

 

Spijkers en Spijkers 
Truus en Riet Spijkers zijn tweelingzussen, geboren in Hardenberg. Ze zijn afgestudeerd aan de modeafdeling van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Het duo heeft sinds 2001 een modelabel met een direct herkenbare stijl en brengt jaarlijks een collectie uit met shows in Parijs, Londen en Milaan. De creaties van Spijkers en Spijkers worden wereldwijd verkocht.

Maak kennis met Spijkers en Spijkers

 

Jolmer Versteeg 
Jolmer Versteeg is een Zwolse theaterregisseur, docent drama en artistiek leider van de theatergroep De Jonge Honden. Daarmee maakt hij al vele jaren locatietheater op hoog niveau, waaronder theaterspektakel De Wilde Deernde en Operatie IJssellinie. Met zijn grote daadkracht en creatief talent is Jolmer in staat om grote groepen te enthousiasmeren voor theater.

Maak kennis met Jolmer

 

Daniël Rowland  
Violist Daniël Rowland is als zoon van Brits-Nederlandse ouders opgegroeid in Weerselo. Hij is actief als solist, kamermusicus en concertmeester. Als solist maakte hij in 1992 zijn debuut in het Concertgebouw in Amsterdam. Hij is vooral ook actief in verschillende kamermuziek-ensembles, waaronder het wereldberoemde Brodsky Quartet. Hij richtte het Stift Internationaal Muziekfestival voor muziekstudenten op, dat plaatsvindt op Het Stift in Weerselo.

Maak kennis met Daniel