(advertentie)
<a href=''><div class='nivo-caption-price'>&nbsp;</div><div class='nivo-caption-inner'>Cultuurprijs Overijssel</div><div class='description'></div></a> <a href=''><div class='nivo-caption-price'>&nbsp;</div><div class='nivo-caption-inner'>Cultuurprijs Overijssel</div><div class='description'></div></a>

Genomineerden 2017

Nominaties Cultuurprijs

De jury heeft de volgende drie genomineerden gekozen voor de Cultuurprijs:


Rico en Sticks,
 rappersduo uit Zwolle. Vormden tussen 1998 en 2007 samen met DJ Delic de rapformatie Opgezwolle. Vorig jaar werd hun derde studioalbum 'Eigen Wereld' uit 2006 uitgeroepen tot 'Het Hardste Hiphop Album van de Lage Landen'. Samen met Typhoon gaven ze op 9 december 2016 de tot nu toe grootste show in de geschiedenis van de Nederlandstalige hiphop.

Bekijk hier hoe Inga Tjapkes Rico en Sticks verrast met de nominatie.

 


Sie
g
fried Woldhek, komt uit Giethoorn, is een tekenaar met exposities in het hele land. Bekend van zijn politieke portretten voor het NRC en literaire portretten voor Vrij Nederland. Begin dit jaar verscheen zijn 1000ste tekening in het NRC. Voor Vrij Nederland maakt hij al 40 jaar literaire portretten.

Bekijk hier
 
hoe Inga Tjapkes Siegfried Woldhek aan het publiek voorstelt.

 

 


Ronald A. Westerhuis
,
 
kunstenaar, geboren in Zwartsluis, met Zwolle als thuisbasis. Hij is internationaal actief als maker van landschapskunst en abstracte sculpturen. Zijn werk is te vinden in de openbare ruimte, musea en particuliere kunstcollecties. Op 17 juli werd zijn MH17 monument onthuld.

Bekijk hier hoe Inga Tjapkes Ronald verrast met de nominatie.