(advertentie)
<a href=''><div class='nivo-caption-price'>&nbsp;</div><div class='nivo-caption-inner'>Cultuurprijs Overijssel</div><div class='description'></div></a>

Cultuurprijs Overijssel

Donderdag 4 oktober worden de Cultuurprijs Overijssel 2018 en Talentprijs Overijssel 2018 uitgereikt in Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk. 

Voordat de prijzen uitgereikt kunnen worden, moeten eerst personen of groepen genomineerd worden. Wie dat zijn? Dat bepalen de inwoners van Overijssel. De afgelopen weken hebben wij enorm veel nominaties ontvangen. Begin juli worden de genomineerden voor de Cultuurprijs Overijssel 2018 en de Talentprijs Overijssel 2018 bekend gemaakt.

Alle disciplines op het gebied van kunst en cultuur komen in aanmerking voor de Cultuurprijs. Architectuur, amateurkunst, beeldende kunst, cultuurhistorie, dans, muziek, fotografie, film, theater en letteren. Van belang is dat het werk inspirerend is en dat het een culturele en sociale waarde heeft voor Overijssel. De genomineerde persoon of groep heeft in het afgelopen cultuurseizoen een uitzonderlijke kwalitatieve prestatie geleverd. De genomineerde persoon of groep moet in Overijssel wonen, er gevestigd zijn of uit Overijssel afkomstig zijn.

De Talentprijs is een stimuleringsprijs voor beginnend talent uit Overijssel, dat in het afgelopen cultuurseizoen een bijzondere prestatie heeft geleverd.