(advertentie)
<a href='/alles/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/alles/download-de-app/detail.aspx?id=1581301&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>Download de app!</div><div class='description'></div></a> <a href='/theater/reuring-in-t-reggedal/detail.aspx?id=1833802&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Nijverdal, zo 22 sep, € 25,00</div><div class='nivo-caption-inner'>Reuring in 't Reggedal</div><div class='description'>Van 12 t/m 22 september is er dit openlucht muziektheater over 't vergeten heden & verleden van Nijverdal te zien op het buitenterrein van Het Ravijn.</div></a> <a href='/dagje-uit/ponyweek-heeten/detail.aspx?id=1629639&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'>Heeten</div><div class='nivo-caption-inner'>Ponyweek Heeten</div><div class='description'>Kom naar Heeten en geniet negen dagen lang van leuke activiteiten, wedstrijden, muziek en gezelligheid.</div></a>
Lezing: Biodesign
(advertentie)

Lezing: Biodesign

0,0 (0 beoordelingen)

Een lezing op woensdag 13 februari 2019 bij Bibliotheek Almelo.

Interactieve lezing over Biodesign van modeontwerper Aniela Hoitink in Enschede, Almelo en Nijverdal. Hoe kan de biologische levenscyclus worden ingezet voor duurzame mode en design?

Programma
Dinsdag 12 februari om 19.30 uur in Tetem, Enschede. Aanmelden via: receptie@tetem.nl
Woensdag 13 februari om 19.30 uur in Bibliotheek Almelo. Aanmelden via: info@bibliotheekalmelo.nl
Donderdag 14 februari om 19.30 uur in ZINiN Bibliotheek Nijverdal. Aanmelden via: www.zininbibliotheek.nl

Hoe kan de biologische levenscyclus worden ingezet voor duurzame mode en design? We leven in een wereld van ‘fast fashion’ en wegwerpkleding. Hoewel de kledingindustrie zich steeds meer bezighoudt met recycling en circulaire mode, is de kleding die we met meer dan 7 miljard mensen op deze planeet weggooien nog altijd een groot probleem. Het ultieme doel van modeontwerper Aniela Hoitink is het creëren van duurzaam textiel dat als een levend organisme fungeert en waarmee we in symbiose leven. Door het combineren van technologie en microbiologie wil Aniela met haar ontwerpen niet het gedrag van mensen, maar het productieproces en de manier waarop wij textiel gebruiken veranderen. Aniela werkt momenteel aan MycoTEX, ‘s werelds eerste composteerbaar textiel gemaakt van paddenstoelwortels in combinatie met een 3D-modelleringstechniek. Hierdoor is het mogelijk om gepersonaliseerde mode te maken zonder afval te produceren.

Tijdens dit event neemt Aniela het publiek mee in de wereld van biodesign en de ontwikkeling van biomaterialen binnen de mode-industrie. Aan de hand van verschillende projecten geeft zij een breder perspectief op het belang van biodesign en alternatieve en innovatieve maakprocessen. Zij licht vanuit haar eigen onderzoek één specifiek biomateriaal uit, namelijk bioplastic. De deelnemers worden uitgenodigd om aan de hand van een recept zélf bioplastic te maken en met verschillende monsters en materialen te experimenteren.

Deze avond is onderdeel van een reeks van Bio–art–design–hacking events waarmee Tetem en het Maker Festival Twente, samen met curator Agnieszka Anna Wołodźko de volgende vraag onderzoeken: Waarom spelen we met het leven? In deze reeks duiken we in de ontwikkelingen en innovaties op het gebied van biotechnologie en levende materialen in aanloop naar de tentoonstelling Xenobodies in Mutation, van 29 aug. t/m 17 nov. 2019 te zien in Tetem.

Praktische informatie
Dit event bestaat uit een lezing (30 min.) en een hands-on onderdeel (1-1,5 uur) op verschillende locaties. Omdat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is, is aanmelden verplicht.
Maximaal aantal deelnemers: 20
Voertaal: Nederlands
Deelname: gratis

foto: mail organisatie

website: bekijk de website

waar: Bibliotheek Almelo, Almelo

datum: 13 feb 2019

aanvang: 19:30 uur

prijs: Gratis

type: Lezingen, Gratis