(advertentie)
<a href='/alles/overuit-stopt/detail.aspx?id=1891965&ds=uitgelicht'><div class='nivo-caption-price'></div><div class='nivo-caption-inner'>OverUIT stopt!</div><div class='description'></div></a>
Havenfestival Almelo
(advertentie)

Havenfestival Almelo

0,0 (0 beoordelingen)

Het centrum van Almelo staat zaterdag 13 en zondag 14 juli 2019 bol van de leuke activiteiten, plaatselijke artiesten en een gezellige vintagemarkt.

In het tweede weekend van juli kent Almelo een aantal grote evenementen, die in nauw overleg met elkaar, een programma heeft ingevuld, waar iedereen, die het centrum van Almelo bezoekt zich volop aan zijn trekken komt.

Zo zijn er in het weekend van 13 en 14 juli 2019:
- Dela Beachvolleybal
- Sand in the City
- City Swim
- Havenfestival Almelo

Havenfestival Almelo
De derde editie van het Havenfestival is qua opzet in een ander jasje gestoken dat de vorige edities.
Enerzijds heeft dit te maken met de ambitie van Stichting Almelo Events om elk jaar weer een stap vooruit te zetten, zodat we uiteindelijk na de voltooiing van de havenkom een waardig festival kunnen realiseren. Anderzijds heeft Almelo Events in nauw overleg met de andere hiervoor genoemde organisatoren afstemmingsafspraken gemaakt, zodat er geen overlappingen plaatsvinden.

Het programma, dat Almelo Events haar bezoekers aanbiedt, ziet er als volgt uit:

Zaterdag 13- en zondag 14 juli 2019
- Er zullen 20 oude schepen aanmeren in de Almelose Centrumhaven. Een mooie gelegenheid om op zaterdag en zondag de historie van deze schepen van dichtbij te zien. Ga in gesprek met de kapiteins van deze schepen en hoor hun verhalen en ervaringen.
- Als men zelf het water op wil kan dat op zowel zaterdag, als ook op zondag door gebruik te maken van de rondvaarten met de Almelose Praam en de Zomp uit Gramsbergen. Vertrek vanuit de Centrumhaven (bij de Houtstek)
- Onderwatersportvereniging Galathea komt met een duiktank en geeft daarmee op beide dagen demonstraties. Locatie: Hoek Stadhuis / Egbert Gorterstraat)
- Voor de Rechtbank is een schildersplein gesitueerd. Kunstschilders zullen daar aan het publiek hun schildertalenten tonen.
- Op beide dagen is er voor de kinderen  een speciaal Kinderplein ingericht voor het Stadhuis naast de fiets-/wandelbrug.

Zaterdag 13 juli 2019
- Voor het Stadhuis vindt voor de derde keer het waterpolo toernooi plaats met diverse teams uit Almelo en omgeving.
- Vanaf het terras van “De Hoofdzaak” kan men bij mooi weer genieten van optredens van verschillende Shantykoren.
- Op diverse plaatsen in het water worden demonstraties Suppen gegeven. Suppen staat voor stand-up paddle.
- Het is een sport dat is ontstaan op Hawaii door de lifeguards. Door een lange peddel kunnen de suppers op hun board blijven staan.
- Op het water bij restaurant Kreta wordt geflyboard. Flyboarden is een watersport waarbij door middel van twee krachtige waterstralen de sporter hoog boven het water kan voortbewegen.
- Op het loopgedeelte langs het water aan de Haven Noordzijde zijn zaterdag oude ambachten te bewonderen.

Zondag 14 juli 2019
- City Swim met start voor het Stadhuis. Voor dit programma van de tweede editie van “ A Local Swim Almelo” verwijzen wij naar de website van Sportbedrijf Almelo, de organisator van dit evenement. De opbrengst van dit zwemevenement komt ten goede aan de stichting ALS. “Zwem ALS de wereld uit“ is het motto van deze dag.
- Voor het Stadhuis is livemuziek en de sfeer langs het water  zal - met name bij het zwemmen - nog eens extra verhoogd worden door de  aanwezigheid van een dweilorkest
- Op het loopgedeelte langs het water aan de Haven Noordzijde zijn zondag diverse Foodtrucks te vinden.

Met zoveel evenementen, waaronder het Havenfestival Almelo, wordt 13 en 14 juli een weekend, waarin men beslist massaal moet optrekken naar het centrum van Almelo. Het is een feest om te flaneren langs en te bewegen op het water vanaf de Houtstek tot aan Kreta.

foto: mail organisatie

website: bekijk de website

waar: Centrum Almelo, Almelo

prijs: Gratis

type: Evenementen, Zomer- en Dorpsfeesten, Uit met kinderen, Gratis

openingstijden:
magesloten
digesloten
wogesloten
dogesloten
vrgesloten
za09:00-21:00
zo11:00-17:00